• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Safin je sada poslovan čovjek

Poslije ovoga što ćete pročitati promijenićete mišljenje o teniskom penzioneru Maratu Safinu.

 Safin je sada poslovan čovjek Izvor: MONDO

Znate onog momka slabih živaca, koji kad god mu ne ide lomi rekete i za njega kruži priča da obožava vodku i žene?!

E pa sve što ste do sada čuli o Maratu Safinu, slobodno možete da zaboravite.

To je sada ozbiljan poslovan čovjek, potpredsjednik Teniske federacije Rusije i potencijalni potpredsjednik Olimpijskog komiteta te zemlje!

U posjetu Beogradu došao je takođe poslom. Teniski penzioner i bivši prvi reket svijeta je promoter i ambasador Serbia opena powered by Telekom Srbija, odakle želi da pokupi iskustva i da slično implementira u svojoj domovini.

"Sport je naša tema i volio bih da Srbi i Rusi urade nešto pod jednom zastavom. Prioritet su mi djeca i želim da ih odvedem sa ulice, da stvorimo novog Novaka, Federera, Nadala...", rekao je Marat Safin, koji je prošlog novembra u Parizu odigrao svoj posljednji profesionalni meč, a sada često učestvuje na egzibicijama.

"Teže mi je sada, nego dok sam bio igrač. Jeste da se ne znojim, ali moram da mislim", nasmijao se Safin.

Tu se i završio formalni dio razgovora, koji je upriličen u Plavom vozu, između Marata Safina i predstavnika beogradskih medija.

Pitali smo ga šta misli o Novaku Đokoviću, sa kojim ima zajednički menadžment. Tako se i upoznao najprije sa drugim teniserom svijeta, a kasnije i sa njegovim stricem Goranom Đokovićem, direktorom ATP turnira Serbia open powered by Telekom Srbija.

"Novaka znam od kada je bio vema mlad. Menadžer mi je rekao da ima supertalentovanog momka iz Srbije. Nisam vjerovao sve dok ga nisam vidio prvi put na meču i bio sam potpuno u čudu. Tada sam znao da je menadžment dobio džek pot. On je potpuno pozitivna osoba. Evo i ovo što sada sjedimo ovdje i pričamo o njemu znači da je nešto uradio", rekao je 30-godišnji Marat Safin, koji u Beogradu ostaje do nedelje.

Neizbježno je bilo pitanje šta mu se dopada u Beogradu i da li je stigao da obiđe noćne klubove, s obizrom da kažu da voli noćni provod.

"Ovdje sam poslom", nije se dao Safin, ali poslije insistiranja potvrdio je konstataciju da je glavni grad Srbije veoma zanimljiv.

"Nisu pogriješili ti koji kažu da je Beograd jedan od najuzbudljivijih gradova noću. Eto, bio sam na nekim žurkama, ali samo da provjerim da li je tako", pravdao se Rus, koji je u četvrtak uveče bio na splavu "Fristajler".

Muškarce je zanimala Safinova tajna uspjeha sa ženskim svijetom i kako to da je uvijek okružen ljepoticama, na šta je on odgovorio diplomatski.

"To je zato što sjedim pored Gorana (Đokovića)", našalio se Moskovljanin i još jednom podvukao da ne želi da priča o privatnom životu.

Na pitanje da li je ljepša Ana Ivanović ili Marija Šarapova uzvratio je:

"Da li je to političko pitanje?!", a zatim u tom stilu rekao da je lijepa svaka na svoj način.
Tim odgovorom se nikome nije zamjerio. Tvrdi da je takav bio i tokom karijere, odnosno da među teniserima nema neprijatelja.

"Bio sam iskren cijelog života, a to je najvažnije. To što ste vidjeli na terenu, to sam ja. Možda sam se nekada na terenu sporječkao sa nekim, ali izvan toga nikako. Bio sam iskren i sa svim igračima, jer oni su kao moja porodica. Sve ih poštujem, jer svako iza sebe ima neku priču i do uspjeha nije došao na lak način", dodao je Marat Safin.

Pamtimo ga kao osvajača dvije grend slem titule, čovjeka koji je stekao afirmaciju pobijedivši Pita Samprasa, Andre Agasija i Rodžera Federera, kada su bili na vrhu, ali i nekoga ko se nije libio da svoj bijes iskali na reketu.

"Slomio sam ih ukupno 1055. Znate kako sam to izbrojao?! Od ’Heda’ sam dobio dasku za snoubord na kojoj sam stavljao recke kada god razbijem reket."

(A. Petrovski - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC