• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Serena se izvinila Jeleni: Nisam ja Žastin!

"Nisam varalica, nisam ja Žastin Enan", rekla je Serena Vilijams srpskoj teniserki, nakon što joj je podizanjem ruke poništila dva asa u finišu meča.

 Serena se izvinila Jeleni: Nisam ja Žastin! Izvor: MONDO

Dva puta u taj brejku odlučujućeg seta Serena Vilijams dizala je ruku i tražila da Jelena Janković ponovi servis, iako je srpska  teniserka u oba navrata pogađala prvi servis...

To je do mnogo iznerviralo Jelenu, koja se poslije drugog "dizanja ruke" požalila glavnom sudiji na Serenino ponašanje, a šta misle o gestu američke teniserke, italijanski navijači na Foro Italiku pokazali su zvižducima.

Na kraju, poslije velike drame u trajanju od dva časa i 47 minuta, Džej-Džej je dobila polufinale WTA turnira u Rimu - 2:1 (4:6, 6:3, 7:6). Jelena je prvi put dobila Serenu na šljaci, a to je ostvarila tako što je pravila brejkove u trećem setu pri rezultatu 4:5, a potom i 5:6.

Tada je Serena čak imala i meč loptu, ali je Srpkinja uspjela da uvede duel u taj-brejk. I tamo, Serena je imala prednost od 5:2, ali je izgubila "13. gem" sa - 7:5! Možda bi Jelena i ranije završila taj-brejk da joj protivnica nije poništila dva asa prekasnim dizanjem ruke, što je sudija tolerisao.

Na kraju, Serena je Jeleni rekla:

"Ja nisam varalica. Nikada ne bih uradila tako nešto. Vjeruj mi, nisam varalica. Nisam ja Žastin Enan", rekla je Serena i potom pružila ruku sudiji.

Ipak, Italijani su nastavili da joj zvižde...

Kada je pomenula Enan, Serena je mislila na njihov duel u polufinalu Rolan Garosa 2003. godine, kada je Enan isto tako (prekasno) podigla ruku u prelomnim trenucima meča i potom dobila duel. Sedam godina kasnije, Serena i dalje pamti taj detalj, a s obzirom na to da su kamere zabilježile njen razgovor sa Jelenom i pominjanje Belgijanke, nema sumnje da će se atmosfera između dvije velike šampionke dodatno zagrijati pred Rolan Garos i Vimbldon.

Serenina izjava potvrđuje da su teniserke (čast izuzecima) veoma sujetne i da "pamte k'o slonovi". Inače, Serena se poslije spornog poraza rasplakala na konferenciji za štampu.

Snimke spornih detalja sa oba pomenuta meča možete pogledati na našem web portalu www.mondo.rs.

Ipak, Jelena će Rim 2010. godine pamtiti po tome što je u 24 časa prvo nanijela najteži poraz u karijeri Venus Vilijams (6:1, 6:0), a onda bila bolja u zaista dramatičnom duelu sa mlađom od sestara Vilijams, Serenom. Još kada bi Džej-Džej u finalu dobila Mariju Hoze Sančez Martinez, sve bi bilo još ljepše.

Bila bi to njena treća titula u četiri godine na Foro Italiku.

"Dobiti sestre Vilijams u dva dana je nešto nevjerovatno i veoma sam ponosna", rekla je Jelena (25 godina).

"Mnogo puta u karijeri uspjela sam da spasim meč loptu protivnice i poslije toga pobijedim. Kada dođe do toga, morate da vjerujete u sebe i da budete svjesni da meč nije gotov dok ne bude gotov, tako da moraš da igraš svaki poen. Nikada ne znaš šta može da bude... To se u suštini vidjelo i ovog puta", objasnila je Jelena.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC