• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERBIA OPEN: Izneru prija beogradska šljaka

Amerikanac Džon Izner plasirao se u finale ATP turnira Serbia opena powered by Telekom Srbija pobjedom nad Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom.

 SERBIA OPEN: Izneru prija beogradska šljaka Izvor: MONDO

Za titulu će se boriti protiv boljeg iz duela Filip Krajinović - Sem Kveri.

Amerikanci nisu specijalisti za šljaku, ali bez obzira na to prvi finalista Serbia opena powered by Telekom Srbija je Džon Robert Izner.

Drugi nosilac ATP turnira iz serije 250 pobijedio je u polufinalu Stanislasa Vavrinku i u nedelju od 14 časova boriće se za svoju prvu titulu na šljakastoj podlozi i prvu u Evropi.

Prije svega odličnim servisom, 206 centimetara visoki Džon Izner je uspio da skoro tokom cijelog meča ima dominaciju i upravo početni udarac bio je ključ njegove pobjede u duelu sa vršnjakom iz Švajcarske (obojica rođeni 1985. godine). Izner se na taj način revanširao Vavrinki za poraz u Tokiju prošle godine (6:4, 6:4).

U prvom setu Amerikanac je na svoj servis izgubio svega šest od 31 poena, a i kako je njemu odgovaralo igrani su kraći poeni.

S druge strane, švajcarskom teniseru je zakazao servis baš u ključnom momentu. On je u 12. gemu napravio dvije duple servis greške i omogućio Izneru da dođe do izjednačenja (40:40), a kasnije je opterećen tim greškama nešto slabije servirao, što je Amerikancu olakšalo posao. Prvi set završen je nakon 38 minuta igre.

Stanislas Vavrinka je imao priliku za brejk u prvom i petom gemu drugog seta, ali čak i kada je pritiskao Džona Iznera, američki teniser je igrao sigurno. Švajcarac svojim greškama poklonio je prvi, ali isto tako i drugi set. Iskoristio je drugu meč loptu i ušao u svoje četvrto ATP finale.

Bez obzira što je prije dva mjeseca bio prvi put u Beogradu, kada je igrao protiv Dejvis kup reprezentacije Srbije, Izner je ovoga puta pobrao simpatije publike na tribinama centralnog terena SRC "Milan Gale Muškatirović".

Kao drugi nosilac turnira Džon Izner je u prvom kolu bio slobodan, u drugom je pobijedio Francuza Žozelina Uanu sa 6:2, 6:4, a u četvrtfinalu na nevjerovatan način uspio da preokrene meč protiv Rišara Gaskea (2:6, 7:6, 6:3).

(A. P. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC