• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIM: Jelena poražena od "čudne" Sančez

Jelena Janković poražena je u finalu WTA turnira u Rimu od Hoze Marije Sančez sa 6:7(5), 5:7 za 140 minuta.

 RIM: Jelena poražena od "čudne" Sančez Izvor: MONDO

"Ovo je katastrofa", govorila je sebi samokritično Jelena, koja je za 20 sati spektakularno pobijedila Serenu i Venus Vilijams, vlasnice ukupno 19 grend slem titula u singlu.

Ipak, Jankovićeva je bogatija za 175.000 američkih dolara, a od ponedjeljka se vraća će biti na četvrtom mjestu WTA liste.

Hoze Marija Martinez Sančez ima prilično čudan stil igre, koji je evidentno iritirao Jelenu. Srpkinji je bilo potrebno više od pola sata da se privikne na taj defanzivni stil, iako je špansku teniserku pobijedila u dva seta prošle godini na njenom terenu.

Jankovićeva je igrala vrlo slabo na mreži, gdje je 27-godišnja teniserka je koristila svoje iskustvo iz dubla. Hoze Marija Sančez je vodila sa 5:2 kada se Jelena probudila i osvojila četiri gema za redom.

Španska teniserka nije iskoristila set loptu u devetom gemu, što je Jankovićeva iskoristila za brejk i smanjenje prednosti na 4:5.

Uzela je i naredni gem za izjednačenje, a zatim čak u 12. gemu imala priliku za brejk, kojim bi osvojila set. Nije je iskoristila.

Sančez je vodila u taj-brejku, čak 6:4. Jelena je uspjela da spase prvu set loptu, a kod naredne se pobunila smatrajući da je sudija donijela pogrešnu odluku.

To je 25-godišnju Beograđanku samo koštalo živaca, ali nije profitirala. Hoze Marija Sančez je posle 83 minuta nadigravanja povela sa 1:0 u setovima i imala podršku publike.

Teniserka iz Španije napravila je brejk na startu, u deset gemova drugog seta bilo je ukupno četiri brejka. Uprkos tome što je stalno jurila prednost, Jelena je stigla do 5:5 i servirala da povede. Međutim, u najgorem momentu je protivnici prepustila svoj servis.

Bez obzira na veliku nervozu 26. teniserka svijeta je uspjela da realizuje svoj servis-gem i osvoji treću titulu u profesionalnoj karijeri.

Jelena je ispustila 13. titulu, treću u Rimu, gdje je trijumfovala 2007. i 2008. godine.

A imala je tako dobru priliku da kruniše sjajnu nedjelju... POGLEDAJTE FOTOGALERIJU!

Jelena Janković se ipak osmjehivala na ceremoniji dodjele pehara i zahvalila se publici, sponzorima i svima koji su omogućili održavanje turnira, kako to već ide.

"Čestitam Mariji, ubila me je sa drop šotovima", dodala je Srpkinja zahvaljujući se posebno mami Snežani i poslala je pozdrave svima u Srbiji koji su navijali za nju.

S druge strane, neiskusna na takvim ceremonijama, španskoj teniserki je spao poklopac sa pehara kada je silazila sa pobjedničkog postolja.

Jelena će novu šansu imaće već naredne nedelje u Madridu gdje će startovati u 2. kolu protiv Ane Ivanović, koja je u Rimu ispala u polufinalu, takođe od Martinez Sančez.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC