• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERBIA OPEN: Fiću pobijedili trema i Kveri

Filip Krajinović napravio je veliki broj grešaka i nije uspio da pobijedi favorizovanog Sema Kverija.

 SERBIA OPEN: Fiću pobijedili trema i Kveri Izvor: MONDO

Polufinale Serbia opena powered by Telekom Srbija pripalo je američkom teniseru poslije 51 minut rezultatom 6:1, 6:2.

Amerikanac je već poslije 10 minuta poveo sa 4:0. Filip Krajinović Pišković je prvih pet gemova obuzet tremom skoro statirao. Poslije drugog, trećeg udarca 18-godišnji Srbin je izbacivao lopticu u aut.

Kako je meč prolazio Filip je manje mislio na tremu, a više na igru. U nekoliko navrata je poentirao forhendom.

Za 23 minuta, koliko je trajao prvi set, osvojio je četiri direktna poena. S druge strane, Sem Kveri je napravio osam aseva, jednu više nego u tri seta četvrtfinalnog meča sa Igorem Andrejevim.

Kveri je napravio brejk već na startu, čitao je svaki Krajinovićev potez. Istina je da se mladi Somborac opustio igrao bolje, ali to ni izbliza nije bilo dovoljno da pobijedi 24. tenisera svijeta, odnosno od ponedjeljka 19.

Ipak, dobitnik je i nekada šesti junior svijeta Filip Krajinović, koji će sa 319. skočiti na 208. mjesto ATP liste. To je svakako značajan napredak za momka koji igra fjučerse.

Plavokosi momak iz San Franciska se plasirao u svoje treće finale ove sezone (Hjuston i Memfis) i imaće priliku da u nedjelju osvoji svoju četvrtu ATP titulu u karijeri. Igraće kvalifikacije i za Vimbldon i US open, a i ulaziće u direktne žrijebove čelendžera.

Protivnik u finalu biće mu prijatelj i dubl partner Džon Izner, sa kojim je prošle nedjelje igrao u finalu Mastersa 1000 u Rimu.

Interesantno je da je to prvo sveameričko finale na šljaci još od 1991. i borbe za titulu na Rolan Garosu između Džima Kurijera i Andre Agasija.

"Bio sam brz! Gotovo, gotovo. Nisam bio na nivou, ali sam turnirom zadovoljan", rekao je Krajinović, koji je uprkos porazu ostao vedrog duha.

"Poslije samo 11 mnuta Kveri je vodio sa 5:0 u prvom setu. To je najbrže na svijetu! Ući ću u Ginisovu knjigu rekorda!", našalio se na svoj račun dobitnik specijalne pozivnice za učešće na srpskom ATP turniru.

Mladi teniser je, sve do meča sa Semom Kverijem, bio zadovoljan igrom na Serbia openu powered by Telekom Srbija.

"Šta mogu kad je Kveri igrao tako?! Kako udari lopticu, ona pogodi liniju. Mogu samo da mu kažem: Bravo, momak", objasnio je razloge poraza Krajinović, koji kaže da se ove sedmice prilično istrošio i potreban mu je odmor.

"Sad idem kući na nekoliko dana da se malo odmorim, a nakon toga u Zagreb gdje već pola godine treniram sa Mariom Ančićem i još nekoliko tenisera. Radiću i na fitnesu kako bih postao bar malo jači".

Sem Kveri je rekao da će mu biti teško da igra protiv Iznera u finalu, ali da ne bi imao ništa protiv da se svake nedelje sastaju u borbi za titulu. Dogovor između Amerikanaca je: ko pobedi u Beogradu, vodi na večeru u Madridu.

Kveri je još pohvalio mladog Krajinovića da će biti top igrač, ali da u subotu nije imao svoje veče, naspram njega koji je bio odličan.

Ukupni nagradni fond Serbia opena powered by Telekom Srbija je 424. 950 evra. Pobjedniku će pripasti 67.430, a finalisti 35.400 evra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC