• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (F4): Ajmo crno-bijeli!

Vaterpolisti Partizana poslije tri godine ponovo igraju na završnom turniru Evrolige. Oba polufinala potpuno otvorena, svi sa jednakim šansama.

 VATERPOLO (F4): Ajmo crno-bijeli! Izvor: MONDO

Navijači Partizana nemaju vremena za predah. Tek što su dočekali košarkaše sa završnog turnira Evrolige u Parizu, za dva dana ispraćaju vaterpoliste koji će se takođe boriti za evropsku titulu u Napulju.

Ekipa sa Banjice odlazi na Fajnal-for u Napulj kao neporažena ekipa u ovogodišnjoj sezoni Evrolige, ali i u svim drugim takmičenjima u kojima je učestvovala. Dovoljno razloga za umjereni optimizam i prije svega uvjerenje u sopstvene snage.

"Trudiću se da iz ekipe izvučem maksimum, odnosno da igramo kao što smo igrali cijele ove sezone, pogotovo protiv Budve u gostima ili Olimpijakosa u Atini, Honveda u Mađarskoj...Najvažniji će biti naš timski ritam, pa ako Pro Reko bude bolji mi smo spremni da mu čestitamo. Uostalom, nije ni sramota izgubiti od takve ekipe", rekao je trener crno-bijelih Igor Milanović na konferenciji za novinare dva dana uoči odlaska crno-bijelih u grad pod Vezuvom.

Partizan će se u petak za plasman u finale boriti protiv najskuplje ekipe na svijetu, italijanskog Pro Reka, u čijim redovima su i trojica nekadašnjih partizanovaca - Vanja Udovičić, Filip Filipović i Slobodan Nikić. Naravno, ne treba zaboraviti ni mađarske asove Norberta Madaraša, Tamaša Kašaša, Tibora Benedeka, iskusnog Stefana Tempestija na golu, centra Alesandra Kalkateru...

Prednost Pro Reka svakako će biti domaća atmosfera, ali i neke "igrice" kojima su Italijani itekako skloni, pogotovo u vaterpolu. Tako je Milanović otkrio novinarima da se prije nekoliko dana "alfa i omega" LEN-a Đani Lonci (naravno, Italijan) javio u Partizan i saopštio da će neka pravila igre biti promijenjena i primijenjena upravo na Fajnal-foru u Napulju!?

Crno-bijeli su, kažu, spremni na sve, ali prije svega se uzdaju u sebe, svoju snagu i znanje.

"Idemo u Napulj da uradimo što više. Nismo najveći favorit na turniru, ali ne vjerujem da nas bilo ko smatra autsajderom. Imali smo ove sezone najkonstantiju igru od svih evropskih ekipa, a siguran sam da ni Pro Reku nije nimalo drago što je u polufinalu naletio baš na nas", rekao je iskusni golman Slobodan Soro, kojem će ovo biti treći Fajnal-for u karijeri (igrao je sa Bečejom i Šturmom).

Upravo to što će mu ovo biti prva borba za evropsku krunu sa Partizanom, Soro je još više uzbuđen, ali i motivisan, jer, kaže, "ovo je najbolja ekipa u kojoj sam igrao do sada".

"Bečej je imao bombastičnija imena, ali onako kako Partizan igra ove sezone, kako radimo, kakva je atmosfera u bazenu, ekipi, autobusima na putovanjima...mogu samo da kažem da ovo ne bih mijenjao", poručio je reprezentativni golman.

Od njega se očekuje da rešeta mreže. On se zove Andrija Prlainović. Nema sumnje da će odbrana Pro Reka pokušati na sve načine da ga zaustavi.

"Došao je i taj najslađi trenutak u sezoni. Dobro je što ne osećamo nikakav pritisak, niti iz kluba, niti od javnosti. Zapravo, najveću odgovornost osjećamo prema nama samima. Svako od nas želi da da sve od sebe, maksimum, kao i do sada, da se ne bismo poslije žalili što nismo uradili još neki zamah, borili se za svaku loptu, pomogli saigraču...Pro Reku bih dao blagu prednost, prije svega zbog tih zvučnih imena, ali kad skočimo u bazen sve ćemo to zaboraviti. Ako budemo kao na nivou ove sezone, mislim da imamo svoje šanse", poručio je crno-bijeli bombarder.

Košarkaši Partizana obradovali su navijače. Vaterpolisti su bili jedni od njihovih najvjernijih pristalica i šalju im sve čestitke za prikazano u Parizu. Njihov angažman, želja i srce na utakmicama protiv Olimpijakosa i CSKA je ono što će pokušati da "kopiraju" i vaterpolisti u Napulju.

"Preporučio bih svima koji nisu išli na utakmice košarkaša Partizana da to učine, bez obzira na klupske boje. To je spektakl", rekao je Soro.

Utakmica Partizan - Pro Reko (petak 18 časova) biće neizvjesna, a ništa manje neizvjesnosti neće biti ni u drugom polufinalu Primorac - Jug. Kotorska ekipa brani titulu prvaka Evrope, a dubrovački klub je posljednjih nedjelja značajno podigao formu.

(P. V. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC