• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (F4): Pro Reko respektuje Partizan

Vaterpolisti Pro Reka imaju puno riječi hvale za sprskog šampiona, ali ističu da će ipak sve zavisiti od njihove igre.

 VATERPOLO (F4): Pro Reko respektuje Partizan Izvor: MONDO

Vaterpolisti Pro Reka biće prvi korak na putu Partizanu do sedme titule prvaka Evrope u istoriji kluba sa Banjice.

Samim tim što u italijanskoj ekipi igraju maltene svi najbolji vaterpolisti na planeti dovoljno govori o tome kakav je zadatak pred crno-bijelima, ali su, na primjer, košarkaši Partizana pokazali da nije sve u novcu. Tako da ni srpski šampion ne ide na Fajnal-for spuštenog garda. Štaviše.

Biće, naravno, zanimljivo, vidjeti bivše igrače Partizana - Vanju Udovičića, Filipa Filipovića i Slobodana Nikića - na suprotnoj strani bazena. Oni su sada nosioci igre Pro Reka. Zapravo u polufinalnom meču gledaćemo cijelu reprezentaciju Srbije.

"Ne vidim neku veliku razliku između utakmica na Fajnal-foru i drugih u Evroligi. Svaku utakmicu igramo isto. Ono što razlikuje završni turnir je u tome što će tamo biti četiri najbolje ekipe u Evropi. Moramo da pokažemo da smo u ovom trenutku bolji od Partizana, da odigramo našu igru, onako kako znamo. Nadam se pobjedi", izjavio je Udovičić za klupski sajt.

Upitan da li će na njegovu igru, i igre Filipovića i Nikića uticati to što će im sa druge strane bazena biti saigrači i drugari iz reprezentacije, Udovičić je rekao da se nada da neće.

"Mi smo profesionalci i vjerujem da ćemo u toj utakmici igrati kao u bilo kojoj drugoj", dodao je kapiten srpske reprezentacije.

Do prošle sezone bio je ključni igrač Partizana. Sada Filip Filipović nosi kapicu višestrukog italijanskog mi evropskog šampiona.

"Partizan ima izuzetno jaku ekipu. Mnogo plivaju, bore se. Na svim pozicijama su moćni. Igrao sam već protiv Partizana na turniru 'Partizanove legende' na početku sezone, ali ovo što predstoji je polufinale Fajnal-fora. Želim da pružim maksimum. Deset godina sam igrao u Partizanu, biće sigurno čudan osjećaj, ali će se sve zaboraviti kad počne utakmica. Mi smo svi profesionalci i to je tako", rekao je Filipović.

On je uvjeren da će Partizan imati podršku u bazenu u Napulju i očekuje, kako je naveo, bar 500 Grobara.

Iskusni golman Stefano Tempesti raduje se što će igrati protiv nekadašnjeg saigrača iz Pro Reka, a sada uzdanice Partizana Vladimira Vujasinovića.

"Motiv više je to što će Vlada (Vujasinović) igrati protiv nas. On je sjajan čovjek, dobri smo prijatelji, ali je i veliki igrač, razlog više da odigramo dobro protiv njega", rekao je Tempesti.

Čuvar mreže Pro Reka je dodao da je predstojeći završni turnir Evrolige u Napulju jedan od najjačih posljednjih godina, ističući da Partizan igra najbolji vaterpolo u Evropi.

"Svake godine Fajnal-for je sve jači, jer se ekipe dodatno pojačavaju. To je slučaj sa Primorcem, sa Jugom smo igrali u posljednje tri godine što dovoljno govori samo za sebe. Pro Reko? Jaki smo, ali to moramo da pokažemo u vodi", rekao je Tempesti.

Jedan od mađarskih asova u ekipi Pro Reka Tibor Benedek takođe hvali Partizan.

"Partizan zavisi od igre Vujasinovića i Prlainovića, to su glavni igrači, pokretači. Ipak, mislim da će ishod meča zavisiti prije svega od toga kako mi budemo igrali", rekao je Benedek.

Polufinalna utakmica Partizan - Pro Reko igra se u petak od 18 časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC