• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Divac: Za aktivnije žene u sportu

Svečano otvorena konferencija "Žene i sport", u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i pod pokroviteljstvom ministarstva omladine i sporta.

 Divac: Za aktivnije žene u sportu Izvor: MONDO

"Ova konferencija bi trebalo da iznjedri nacionalne preporuke, na osnovu analize stanja u sportu po pitanju žena na rukovodećim položajima, žena sportistkinja, trenera i sudija, žena u sportskim medijima".

"A kako radom, upornošću, odlučnošću treba ići naprijed i kako postizati velike rezultate, to sve prisutne dame pokazuju u svom životu, a muškim kolegama hvala na podršci", izjavila ja ministarka Snežana Samardžić-Marković.

Predsjednik OKS Vlade Divac ocijenio je da statistika koja govori o uključenosti žena u rad sportskih organizacija "nije pohvalna".

"Jedan od ciljeva sportskog pokreta u Srbiji, kada je u pitanju ženski sport, trebalo bi da bude stupanje Jasne, Nađe, Jelene, Stefane i drugih sportistkinja koje su proslavile našu zemlju, na mjesta koje će im omogućiti isto tako uspješnu karijeru poslije sporta".

"Na ovaj način dobićemo i zadovoljne i ispunjene mlade žene, spremne da doprinesu ne samo vrhunskim rezultatima, već i onom mnogo važnijem - zdravlju djece i mladih", rekao je Divac.

Učesnici konferencije "Žene i sport" su predstavnici sportskih saveza, bivše i sadašnje sportistkinje, predstavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, Republičkog zavoda za sport i medija.

(Tanjug, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC