• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (F4): Partizan prokockao finale

Vaterpolisti Partizana nisu uspjeli da se plasiraju u finale Evrolige u Napulju. Izgubili od Pro Reka poslije produžetaka 7:8.

 VATERPOLO (F4): Partizan prokockao finale Izvor: MONDO

Partizan će još morati da čeka na sedmu titulu prvaka Evrope. A bio je toliko blizu finala u borbi sa najskupljom ekipom na svijetu, takozvanim "vaterpolo drim timom".

Pro Reko - Partizan 8:7 (0:2, 2:2, 1:1, 3:1; 2:1, 0:0), poslije produžetaka.

Srpski šampion je vodio 4:0, poslije treće četvrtine i 5:3, ali je Pro Reko uspio da se iščupa, prije svega zahvaljujući donedavnom igraču Partizana Filipu Filipoviću koji je sa četiri gola bio igrač utakmice i odluke.

Početak utakmice je bio iz snova za Partizan. Nošeni pesmom Grobara u bazenu "Skandone", crno-bijeli su odlično počeli i poveli 2:0, a potom i 4:0!

Prvi gol na meču postigao je Vladimir Vujasinović, upravo bivši igrač Pro Reka, uhvativši Stefana Tempestija "na spavanju".

Na 2:0 povisio je Miloš Korolija topovskim udarcem sa distance, a potom je ponovo Vujasinović pokazao zašto je veliki. Četvrti gol za Partizan postigao je Duško Pijetlović.

Italijanski tim je tek u 11. minutu meča postigao prvi gol i to sa igračem više (Tamaš Kašaš), a potom je bivši vaterpolista Partizana Filip Filipović smanjio na 4:2.

Imao je Patizan nekoliko prilika da prelomi meč baš u tom dijelu igre, ali je najprije Stefan Mitrović samo "ošamario" loptu umjesto da je zakuca u mrežu, a zatim je lopta završila na prečki. Čini se da je tada Partizan propustio ključnu priliku da dokusuri grogiranog protivnika.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena dogodilo se ono čega su se svi u crno-bijelom taboru pribojavali. Iz nekog razloga, samo njima znanog, sudije su poništile čist gol Partizanu, tačnije Vujasinoviću, a rezultat bi bio 5:2. Navodno je bio faul u napadu.

U prve dvije četvrtine Partizan je odlično igrao odbranu. Primio je samo jedan gol sa igračem manje, a sedam puta je bio u iskušenju da brani gol u takvim situacijama.

Ali, u napadu je "škripalo". Nikako igrači Partizana nisu uspijevali da nađu put ka golu Tempestija. Zato se razigrao Filipović, koji smanjuje na 4:3, da bi potom, odlično čuvani, Andrija Prlainović poslao "bombu" ka Tempestiju i vratio dva gola prednosti crno-bijelima.

U posljednjoj četvrtini Reko smanjuje na 5:4, potom stiže i do izjednačenja golom Filipovića (njegov treći na meču), da bi Kašaš lobovao Sora i doveo italijanski tim u prvo vođstvo na meču i to u posljednjem minutu!

Partizan je uz dosta sreće došao do izjednačenja desetak sekundi prije kraja meča. Dugo je trajao napad Partizana, niko se nije usudio da šutira, a odgovornost je preuzeo Vujasinović, koji je uputio ka golu, a golman Pro Reka Tempesti nespretno reagovao i ugurao je u mrežu.

U prvom produžetku Filipović (svojim četvrtim) golom i Kašaš (njegov treći) iz kontre donose odlučujuću prednost Pro Reku, za vođstvo od 8:6. Sve što je Patizan uspio da uradi je da smanji na 8:7 preko Nikole Rađena.

Šteta za Partizan koji je "imao" Pro Reko, ali i nedovoljno raspoloženih igrača u napadu. Sve je palo na Vujasinovića, koji nije mogao sam...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC