• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fanovi vjeruju da je Rolan Garos Jelenin

Jelena Janković ima velike šanse da u Parizu osvoji svoj grend slem prvenac, ako je vjerovati ljubiteljima tenisa i bukmejkerima.

 Fanovi vjeruju da je Rolan Garos Jelenin Izvor: MONDO

Srpkinja je ubjedljivo prva u anketi sprovedenoj na zvaničnom sajtu WTA tura čije pitanje je: koja teniserka ima najveću šansu da na ovogodišnjem Rolan Garosu (23. maj - 6. jun) osvoji svoj prvi grend slem.

Pored Jankovićeve "u igri" su Karolina Voznjacki, Dinara Safina, Elena Dementijeva, Samanta Stosur, Agnješka Radvanska i opcija "druge". Blizu osam hiljada ljudi je glasalo i prema mišljenju preko 46 odsto posjetilaca internet stranice WTA tura - Jelena je ta.

Bukmejkeri najpoznatije svjetske kladionice - "Vilijem Hil" takođe smatraju da je 25-godišnja Beograđanka favorit za trijumf na pariskoj šljaci. Ubjedljivo najveći favorit je ipak povratnica Žastin Enan. Omalena Belgijanka je do sada četiri puta osvajala Rolan Garos (2003, 2005, 2006. i 2007.) i deluje potpuno suvereno na šljaci.

Uprkos tome što je trenutno na 20. mjestu WTA liste bukmejkeri su na nju stavili kvotu 1,75.
Prva teniserka svijeta, Serena Vilijams je bila šampionka Otvorenog prvenstva Francuske samo 2002. Godine, ali kvota na njen trijumf je 5,50.

Treći favorit je Jelena Janković, koja je u petak propustila priliku da plasmanom u polufinale Madrida od ponedjeljka bude treća na WTA, a samim tim i treći, umjesto četvrti nosilac na Rolan Garosu. Kvota na Srpkinju je 6,00.

Iza nje slede Karolina Voznjacki, Viktorija Azarenka, Venus Vilijams, Samanta Stosur, Svetlana Kuznjecova, Elena Dementijeva i Dinara Safina. Ana Ivanović je 11. favorit i kvota na to da ponovi uspjeh iz 2008. godine je 20,00.

Za sve pretendentkinje na titulu u Parizu svakako je dobra vijest da je učešće otkazala bivša prva teniserka svijeta Kim Klajsters, koja se nije oporavila od povrede lijevog stopala. Na drugom grend slemu sezone neće biti ni Sanje Mirze, Ursule Radvanske i Sabine Lisicki.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC