• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (F4): Partizan treći u Evropi

Vaterpolisti Partizana osvojili treće mjesto u Napulju. Protiv Juga stalno vodili, potom umalo izgubili, da bi dobili na peterce.

 VATERPOLO (F4): Partizan treći u Evropi Izvor: MONDO

Partizan je poslije produžetaka i peteraca pobijedio dubrovački Jug 16:15 (4:2, 2:3, 3:2, 1:3; 1:0, 0:1). Poslije četiri četvrtine bilo je 10:10, poslije produžetaka 11:11, a u penalima je Partizan bio uspješniji - 5:4.

Umalo da srpskom šampionu izmakne i treće mjesto u Evropi i to opet kao posljedica grešaka njegovih igrača. Srećom, crno-bijeli su uspjeli da bar sa petaraca dođu do utješnog trećeg mjesta u Evropi i tako ponove rezultat od prije tri godine kada su takođe bili trećeplasirani u Evroligi.

Partizan je mogao i morao da riješi pitanje pobjednika još tokom takozvanog regularnog dijela meča. Vodili su crno-bijeli od početka, stalno imali prednost od jednog ili dva gola, imali su šansu da u posljednjoj četvrtini povedu i sa tri gola, ali su ponovo griješili i propuštali napade.

Jug je uvijek bio tu negdje, držao je priključak, a tek je u posljednjem minutu uspio da izjednači prvi put na utakmici - 10:10.

Poslije jedne od posljednjih akcija u četvrtoj četvrtini, koju su crno-bijeli neuspješno izveli, trener Igor Milanović se okrenuo ka igračima i ljutito im poručio: "Kakva je ovo akcija? Ovo nisam vidio do sada!".

Umalo je Partizan izgubio meč, baš kao i prije tri godine na Fajnal-foru u Milanu i to opet od istog rivala. Tada je Partizan imao dva gola prednosti na oko minut i po prije kraja, a Jug je izborio produžetke.

Sada, gotovo, slična situacija, jer je Jug imao igrača više 15-ak sekundi prije kraja, ali je bio neprecizan.

Ponovo je Patizan igrao produžetke. Poveo je u prvom golom Miloša Korolije, a Jug je uspio da izjednači u drugom produžetku, strijelac je bio Paulo Obradović. Imali su crno-bijeli nekoliko prilika da zabilježe pobjedu, ali opet brzopleti šutevi i neizgrađene akcije...

U penal-ruletu Partizan je bio uspješniji. Tačnije, Slobodan Soro je jednom odbranom donio crno-bijelima trijumf, ali treba reći i da su svi koji su šutirali peterce bili uspješni. Među prvima je crno-bijelima čestitao kapiten srpske reprezentacije i as Pro Reka Vanja Udovičić.

Partizan je tako završio sezonu sa samo jednim porazom i to poslije produžetaka, ali u najvažnijem meču - u polufinalu završnice Evrolige protiv Pro Reka.

O sudijama (Italijan Kaputi Masimilijano i Španac Hoakin Eskolan Fernandez) i njihovom kriterijumu teško je reći nešto objektivno. Gomila isključenja, kontrafaulova (prekršaji u napadu), a Jug je, recimo, prva dva gola u prvoj četvrtini dao iz peterca! Imaju, naravno, i Dubrovčani razloga za ljutnju na sudije, koje zaista nisu bile na visini meča na završnom turniru Evrolige.

PARTIZAN: Stefan Mitrović 3, Andrija Prlainović i Duško Pijetlović po dva, Nikola Rađen, Živko Gocić, Vladimir Vujasinović i Miloš Korolija po jedan.

JUG: Maro Joković 3, Miho Bošković, Pavo Marković i Paulo Obradović po 2, Lukas Seman jedan.

IGRAČ VIŠE: Partizan 10/16; Jug 8/18.

PETERCI: Jug 2/2.

IZVOĐENJE PETERACA:

Miho Bošković - 1:0 za Jug
Andrija Prlainović - 1:1
Maro Joković - brani Soro!
Slavko Gak - 2:1 za Partizan
Sandro Sukno - 2:2
Duško Pijetlović - 3:2 za Partizan
Nikša Dobud - 3:3
Miloš Ćuk - 4:3 za Partizan
Ivan Sukno - 4:4
Miloš Korolija - 5:4 za Partizan!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC