• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MADRID: Federer vs Nadal poslije godinu dana

Federer protiv Nadala za titulu na madridskoj šljaci. Prilika Špancu da se revanšira za prošlogodišnji poraz.

 MADRID: Federer vs Nadal poslije godinu dana Izvor: MONDO

Ljubitelji tenisa u nedelju će imati priliku da gledaju poslasticu - najbolji teniser svijeta Rodžer Federer boriće se za trofej na turniru u Madridu protiv domaćina, Rafaela Nadala.

Federer se plasirao u finale pobedom nad Špancem Davidom Fererom od 2:1 (7:5, 3:6, 6:3). Švajcarac je napravio ključni brejk pri vođstvu od 4:3 u trećem setu.

Ferer je ove sezone ostvario najviše pobjeda na šljaci od svih tenisera, pobijedio je i Endija Meareja u četvrtfinalu u Madridu, ali, jednostavno, nema recept za Federera. Bio je ovo njihov 10. duel i 10 pobjeda Švajcarca.

Nadal, koji je do završnice stigao trijumfom nad zemljakom Nikolasom Almagrom (takođe je bilo 2:1 - 4:6, 6:2, 6:2), imaće veliki motiv u duelu protiv Federera, jer ga je prošle godine upravo on dobio na ovom turniru.

I ne samo to. Nadal je na korak od osvajanja treće titule na turnirima iz Masters serije koji se igraju na šljaci i ujedno od ukupno 18. titule uopšte na turnirima tog ranga, čime bi nadmašio Andre Agasija.

Nadal ove sezone igra impresivno na šljaci. Dobio je svih 14 mečeva i osvojio je titule u Rimu i u MOnte Karlu.

"Ne razmišljam o revanšu za prošlogodišnji poraz, jer se usijane glave ne postiže mnogo. Treba biti hladan i odigrati opušteno. Naravno, kad je Federer u pitanju uvijek ste posebno motivisani i to su najteži mečevi", rekao je Nadal.

Biće to 21. duel dvojice teniskih asova, a Nadal trenutno vodi 13-7. Rijetko ko bi prošle godine prognozirao da se njih dvojica neće susresti u prethodnih 12 mjeseci, ali, zanimljivo, ovo će im biti prvi duel baš od Madrida 2009.

"Mislim da je to veoma uzbudljivo za tenis uopšte što ćemo opet igrati. Nadal igra odlično na šljaci, ja polako ulazim u formu i biće to jedno od onih finala u kojima je sve otvoreno", rekao je 28-godišnji Federer, koji odavno nije igrao finale na nekom turniru, još od Australijan Opena prije tri mjeseca kada je savladao Endija Mareja.

U konkurenciji teniserki za trofej će se boriti Venus Vilijams iz SAD i Francuskinja Aravan Rezai.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC