• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VN MONAKA: Veber najbrži na ulicama

Vodeći vozač šampionata Formule jedan Australijanac Mark Veber trijumfovao je na Velikoj nagradi Monaka.

 VN MONAKA: Veber najbrži na ulicama Izvor: MONDO

Prvu pobjedu na ulicama Monte Karla ostvario je Mark Veber, time krunisao sjajan vikend i izbio na diobu prve pozicije svjetskog šampionata F1.

Vozač Red Bula startovao je sa pol pozicije, u ranoj fazi trke odmakao rivalima i odvozio za sebe sasvim mirnu trku, što i iziskuje Velika nagrada Monaka.

"Ovo je najveći dan mog života. Jako je specijalno biti ovdje, morate mnogo da radite jer se tokom staza mnogo mijenja. Svaki put treba izaći na kraj sa restartom, pritiskom u gumama... Ovo je pobjeda koja donosi puno, potpuno sam oduševljen", rekao je vozač Red Bula nakon trke.

Veber je 78 krugova po ulicama Kneževine odvozio za 1:50:13:356.

Iza Australijanca su Sebastijan Fetel i Rovert Kubica, a slijede Felipe Masa, Luis Hamilton, Mihael Šumaher, Fernando Alonso, Niko Rozberg, Adrian Sutil, Vitantonio Ljuci...

Svega 12 vozača je završilo trku. Tempo cijele trke je diktirao Robert Kubica koji je startovao sa 11. pozicije, a trku je završio na najnižem stepeniku pobjedničkog postolja.

Od junaka do tragičara za dva sata išao je bivši svjetski prvak Fernando Alonso. Španac je najprije startovao iz boksa zbog nezgode koju je doživio u subotu.

Alonso je već u prvom krugu ušao u boks, i supermeke gume zamijenio za tvrde. Na njima je stigao do šeste pozicije da bi mu onda pred sam cilj zadrhtao auto, što je odlično iskoristio iskusni Mihael Šumaher i sa sedme se "ušetao" na poziciju više.

Aktuelni svjetski prvak i prošlogodišnji pobjednik VN Monaka - Britanac Dženson Baton je već u trećem krugu završio trku. Zakazao je motor Meklaren Mercedesa.

Nijemac Niko Hilkenberg je u prvom krugu udario u ogradu na prljavom dijelu tunela izašao sa idealne linije u tunelu. U startnom krugu pilot Vilijamsa Rubens Barikelo je sa devete došao na šestu poziciju, ali je trku završio u 32. krugu.

Ovo je ipak bila stresna nedelja za Karuna Čandhoka, na čijem je bolidu završio auto Jarna Trulog.

(MONDO, foto: Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC