• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MADRID: Trijumf i rekord Nadala

Rafael Nadal postao je u nedjelju teniser sa najviše osvojenih turnira Masters serije, pošto je u finalu Madrida pobijedio Rodžera Federera.

 MADRID: Trijumf i rekord Nadala Izvor: MONDO

Španski teniser slavio je rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 7:6 (7:5) i tako se revanširao Švajcarcu za poraz u prošlogodišnjem finalu.

Nadalu je ovo 18. titula na Mastersima, pa je konačno ostavio iza sebe i Andrea Agasija (17) i Federera (16).

On je prvi igrač kojem je pošlo za rukom da iste godine trijumfuje na sva tri Mastersa na šljaci, a ove godine su to bili Monte Karlo, Rim i Madrid.

Otkako je 2005. godine počeo da dominira na ovoj podlozi, uvijek je osvajao dva od ta tri turnira, s tim da je glavni grad Španije od 2009. zauzeo mjesto Hamburga. Upravo je Hamburg za Nadala godinama bio "neosvojiva tvrđava", a kada ga je konačno osvojio 2008 - "het-trik" na šljaci izmakao mu je zbog trijumfa Novaka Đokovića u Rimu.

U finalu Madrida prikazan je odličan tenis sa obje strane, a Federer je brojnim maestralnim potezima najavio da će se žestoko boriti za odbranu trona na Rolan Garosu, krajem maja i početkom juna.

Nadal će u eventualni meč u Parizu ipak ući kao favorit, jer sada u susretima na šljaci vodi protiv prvog reketa svijeta čak sa 10:2, a uz to je dokazao da je povreda koljena stvar prošlosti.

Federer je mogao da produži neizvjesnost u prvom setu, ali je pri rezultatu 4:5 propustio četiri brejk lopte, od čega dvije vezane na 15:40.

U drugom setu je Španac dva puta sticao brejk prednosti (1:0, 3:2), ali ga je Federer brzo stizao (1:1, 4:4). Odluka je pala u "taj-brejku", u kojem je Nadal bio za malu nijansu precizniji i hrabriji.

Pobjednik je napravio isti broj vinera i neiznuđenih grešaka (27:27), a skoro isto se može reći za poraženog (34:33).

Realizacija brejk lopti bila je gotovo izjednačena - Nadal 4/11, Federer 3/11 - kao i broj ukupno osvojenih poena u meču - 85:84!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC