• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ROLAN GAROS: Novak dijeli žrijeb sa Rafom

Đoković na startu protiv Koroljeva. U četvrtfinalu, potencijalni duel sa Rodikom, potom sa Nadalom. Tipsarević kod Federera, Troicki odmah na Robreda.

 ROLAN GAROS: Novak dijeli žrijeb sa Rafom Izvor: MONDO

Đoković će u prvom kolu Rolan Garosa igrati protiv Jevgenija Koroljeva. U četvrtfinalu, potencijalni duel sa Endijem Rodikom, a u polufinalu sa Rafaelom Nadalom. Janko Tipsarević mogao bi na Rodžera Federera već u drugom kolu. Viktor Troicki odmah protiv Tomija Robreda.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće u prvom kolu drugog godišnjeg gren slem turnira, Otvorenog prvenstva Francuske, protiv Jevgenija Koroljeva iz Kazahstana, određeno je u petak žrijebom u Parizu.

Treći teneiser svijeta bi, prema rasporedu turnira koji se na terenima Rolan Garosa igra od 23. maja do 6. juna, u četvrtfinalu mogao da se sastane sa Amerikancem Endijem Rodikom, dok bi mu eventualni protivnik u polufinalu bio drugi reket svijeta Španac Rafael Nadal.

To praktično znači da Đoković i prvi teniser svijeta, branilac titule u Parizu, Rodžer Federer ne bi mogli da se sastanu prije finala.

Janku Tipsareviću nije bio naklonjen žrijeb, s obzirom da ga poslije prvog kola u kojem se sastaje sa Kolumbijcem Alehandrom Faljom čeka jeda nod najtežih mogućih protivnika - Federer.

U slučaju da savlada Federera, Tipsarević bi u osmini finala mogao da se sretne sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom, a u četvrtfinalu sa prošlogodišnjim finalistom, Šveđaninom Robinom Soderlingom.

Naš treći predstavnik u muškom singlu Viktor Troicki, koji je u istoj polovini žrijeba sa Tipsarevićem, igraće na startu protiv Španca Tomija Robreda, dok bi mu u četvtrtfinalu protivnik mogao biti Britanac Endi Marej.

Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu, drugi gren slem u godini - Rolan Garos, počinje u nedjelju 23. maja, trajaće 15 dana, a titule će braniti Švajcarac Rodžer Federer i Ruskinja Svetlana Kuznjecova.

Nagradni fond turnira biće 16.800.000 evra, tako da će pobjednicima u muškoj i ženskoj konkurenciji u singlu pripasti po 1.120.000 evra.

Prošle godine Federer je u finalu savladao Šveđanina Robina Soderlinga sa 3:0 i tako osvojio prvu titulu na Rolan Garosu. Švajcarac je postao šesti teniser u istoriji ovog sporta koji je osvajao titule na svim gren slem turnirima, a tada je izjadnačio rekord Pita Samprasa, jer je to bila njegova 14. titula.

Federer sada ima 16 titula osvojenih na gren slem turnirima.

Soderling je pobijedio Španca Rafaela Nadala u četvrtom kolu i tako, u tom trenutku četvorostrukom uzastopnom šampionu, prekinuo niz od 31 pobjede na Rolan Garosu.

U konkurenciji teniserki Kuznjecova je u finalu pobijedila zemljakinju Dinaru Safinu sa 2:0 i došla do svoje druge gren slem titule. To je Safinovoj bio drugi uzastopni poraz u finalima, jer ju je 2008. godine pobijedila Ana Ivanović.

Ove godine igraće četvorostruka šampionka Belgijanka Žastin Enan, koja nije učestvovala na Rolan Garosu od 2007. godine. Ona se poslije pauze vratila na početku ove sezone i odmah igrala u finalu Otvorenog prvenstva Australije.

(agencije/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC