• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ROLAN GAROS: Četvrtfinale zove Anu i Jelenu

Srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković mogle bi na Otvorenom prvenstvo Francuske u tenisu da se sretnu u četvrtfinalu.

 ROLAN GAROS: Četvrtfinale zove Anu i Jelenu Izvor: MONDO

Ukoliko stignu do te runde takmičenja, bio bi to njihov prvi duel na pariskoj šljaci od čuvenog polufinala 2008. godine, kada je pobjeda za obe teniserke značila i finale i skok na prvo mjesto WTA liste. Tada je bila bolja Ana.

Na u petak održanom žrebu za turnir koji počinje u nedjelju na terenima Rolan Garosa, Ana Ivanović za prvu protivnicu dobila je 19-godišnju Kai Čen Čang iz Tajvana, 89. na svijetu. U drugom kolu Ivanovićeva bi mogla da se sastane sa Alisom Klejbanovom iz Rusije, 29. teniserkom na WTA listi. Na putu do duela sa Jankovićevom stoje joj i Anješka Radvanska i Dinara Safina.

Safinu je Ana pobijedila u finalu 2008. godine, kada je osvojila za sada jedini gren slem u karijeri.

U dijelu žrijeba u kome su Jankovićeva i Ivanovićeva je i prva nositeljka Serena Vilijams, kao potencijalna protivnica srpskim teniserkama u polufinalu. U tom dijelu žrijeba je i Žastin Enan, dok je Venus Vilijams "dolje".

Jelena Janković je četvrtak nositeljka i u prvom kolu igra sa Australijanskom Ališijom Molik, 95. na WTA listi, a u drugom sa boljom iz susreta Francuskinje Polin Parmentje i igračice iz kvalifikacija.

Od nositeljki, u njenom dijelu žrijeba su još Alona Bondarenko, Janina Vikmajer i Danijela Hantuhova.

Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu, drugi gren slem u godini - Rolan Garos, počinje u nedjelju 23. maja, trajaće 15 dana, a titule će braniti Švajcarac Rodžer Federer i Ruskinja Svetlana Kuznjecova.

Nagradni fond turnira biće 16.800.000 evra, tako da će pobednicima u muškoj i ženskoj konkurenciji u singlu pripasti po 1.120.000 evra.

Prošle godine Federer je u finalu savladao Šveđanina Robina Soderlinga sa 3:0 i tako osvojio prvu titulu na Rolan Garosu. Švajcarac je postao šesti teniser u istoriji ovog sporta koji je osvajao titule na svim gren slem turnirima, a tada je izjadnačio rekord Pita Samprasa, jer je to bila njegova 14. titula.

Federer sada ima 16 titula osvojenih na gren slem turnirima.

Soderling je pobijedio Španca Rafaela Nadala u četvrtom kolu i tako, u tom trenutku četvorostrukom uzastopnom šampionu, prekinuo niz od 31 pobjede na Rolan Garosu.

U konkurenciji teniserki Kuznjecova je u finalu pobedila zemljakinju Dinaru Safinu sa 2:0 i došla do svoje druge gren slem titule. To je Safinovoj bio drugi uzastopni poraz u finalima, jer ju je 2008. godine pobijedila Ana Ivanović.

Ove godine igraće četvorostruka šampionka Belgijanka Žastin Enan, koja nije učestvovala na Rolan Garosu od 2007. godine. Ona se posle pauze vratila na početku ove sezone i odmah igrala u finalu Otvorenog prvenstva Australije.

(agencije/MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC