• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer: Nemam kompleks Nadala

Rodžer Federer prvi put dočekuje Rolan Garos kao branilac trofeja. I to mu prija.

 Federer: Nemam kompleks Nadala Izvor: MONDO

"Osjećam se drugačije, jer sada imam mnogo lijepih uspomena sa ovog terena", podsjetio je Federer da je prošle godine osvojio turnir.

"Prije toga sam ovde odigrao dosta dobrih mečeva, ali nisam mogao da kažem da sam baš ostvario neku od najznačajnijih pobeda, jer uvek su tu bili Vimbldon ili US open ili neka druga mjesta", nastavio je prvi reket svijeta.

"Sada osjećam znatno manji pritisak, jer sam dokazao sebi, a i mnogim drugim ljudima da mogu da osvojim Rolan Garos. I osjećam da u dobrom raspoloženju dočekujem početak ovogodišnjeg turnira".

U posljednjih pet godina samo je jedan igrač pobjeđivao Federera u Parizu - Rafael Nadal. Španac je osvajao titulu četiri puta i svaki put je eliminisao Švajcarca, 2005. u polufinalu, a naredne tri godine u finalu.

Nadal je poslije 31 pobjede na Rolan Garosu poražen prošle godine u četvrtom kolu od kasnijeg finaliste, Robina Soderlinga.

"Znam da ću još sto puta isto reći, ali moraću da se ponavljam. Nisam osvojio pehar prošle godine i to ne menja moj cilj, koji je uvijek isti, bez obzira da li sam aktuelni šampion ili ne", rekao je Nadal, koji ove sezone još nije izgubio meč na šljaci.

Drugi reket svijeta vodi 14-7 u duelima sa najboljim teniserom današnjice, a 10-2 ako se računaju samo mečevi na šljaci.

Uprkos tome, Federer je poručio da nema kompleks Nadala i da bi možda imao mentalnu blokadu da je rezultat 0-50.

"Ali, nije tako", nastavio je Švajcarac, koji se u 2010. nije proslavio na šljaci, jer je ostvario samo šest pobjeda, uz tri poraza.

Upitan da li očekuje finale sa Nadalom, Federer je istakao da postoji 126 drugih učesnika turnira koji se nadaju da će spriječiti taj duel.

"Bio bih zadovoljan, ako bih znao da ću u finalu igrati protiv Rafe. Ali ipak, šta je veće? Samo finale, ili naš rivalitet, ili želja da dokažeš da si bolji od drugoga? Pritisak koji osjećaš da ne odigraš loš meč protiv jednog od najvećih rivala? Mnogo toga je u igri", zaključio je Federer, koji je igrao u 18 od posljednjih 19 gren slem finala, odnosno bio učesnik u posljednja 23 polufinala.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC