• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković može i do svjetskog vrha

Čak trojica tenisera počeće nastup na Rolan Garosu, svjesni da bi u ponedjeljak 7. juna mogli da "osvanu" na prvom mjestu ATP liste.

 Đoković može i do svjetskog vrha Izvor: MONDO

To su, naravno, Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković.
Đoković je nedavno prepustio Nadalu drugu poziciju, ali bi vrhunskim rezultatom na Otvorenom prvenstvu Francuske mogao da prestigne ne samo "kralja šljake", nego i Federera na prvom mjestu.

Da bi to uradio, najbolji srpski teniser moraće da osvoji svoju drugu grend slem titulu, poslije Melburna 2008, a da pri tom Federer ispadne najkasnije u osmini finala.

Teško, ali ko zna...

Nešto realnije šanse da Švajcarca svrgne sa trona ima Nadal. Njemu je za povratak na prvu poziciju neophodna titula, uz eliminaciju Federera prije polufinala.

Ostaje otvoreno pitanje ko bi za Nadala mogao da odradi drugi dio posla... Australijanac Lučak u prvom kolu, Tipsarević u drugom, Felisijano Lopez u trećem, Vavrinka u osmini finala ili Soderling u četvrtfinalu (reprizi finala iz 2009)?

Federeru je za siguran ostanak na prvom mjestu potrebno da se nađe među najbolja četiri. Objektivno, u konkurenciji prethodno navedenih tenisera, to ne bi trebalo da mu predstavlja težak zadatak.

Naročito ako se ima u vidu da je švajcarski teniser igrao finale na 18 od posljednjih 19 grend slem titula! Jedini "kiks" napravio je na Australijan openu 2008, kada ga je u polufinalu savladao Đoković.

Ako pregrmi Pariz, Federer će 7. juna moći da se pohvali sa 286 sedmica provedenih na čelu ATP liste, koliko je proveo i Pit Sampras. U tom slučaju bi sedam dana kasnije postao novi rekorder...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC