• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ROLAN GAROS: Novak se zagrijavao u Parizu

Đoković je na startu ovogodišnjeg Rolan Garosa prepustio set Kazahstancu Jevgeniju Koroljevu, ali je ipak bio prilično ubjedljiv - 3:1 (6:1, 3:6, 6:1, 6:3).

 ROLAN GAROS: Novak se zagrijavao u Parizu   Izvor: MONDO

Pohod na drugu gren slem titulu u karijeri, Novak Đoković počeo je u ponedjeljak, na 30 pariskih stepeni Celzijusovih.

Za drugo kolo Rolan Garosa, bilo mu je potrebno dva časa i osam minuta tenisa protiv ruskog Kazahstanca Jevgenija Koroljeva - 3:1 (6:1, 3:6, 6.1, 6:3).

U tri seta koje je dobio, Novak je bio dominantan igrač, koji je dobro servirao i manje griješio sa osnovne linije. Utisak sa Suzan Leglen stadiona u Parizu bio bi gotovo perfektan, da treći teniser svijeta nije imao pad u igri u drugom setu, koji je Koroljev glatko dobio sa 6:3.

Koroljev je rođeni Moskovljani, ali nastupa pod zastavom Kazahstana.

Đoković je tada dva puta prepustio servis protivniku i prilično defanzivno prihvatio izjednačenje - 1:1.

Na njegovu sreću, brzo se vratio na nivo igre sa početka meča, tako da je bez mnogo problema "završio" 73. tenisera na ATP listi, kojeg je već jednom pobijedio, 2007. godine na Indijan Velsu (6:2, 6:1).

U drugom kolu Rolan Garosa, Đoković će igrati protiv boljeg iz duela Santijago Hiraldo (Kolumbija, 58) - Kej Nišikori (Japan, 246).

Sa Nišikorijem, Novak se nije sastajao, dok je Hiralda pobijedio 2007. godine, baš na Rolan Garosu, još u prvom kolu. Kolumbijac, Đokovićev vršnjak, trenutno igra najbolji tenis u karijeri.

Novak je prošle sezone, poslije dva uzastopna polufinala u Parizu, eliminisan u trećem kolu od Filipa Kolšrajbera, tako da ove godine ima priliku da boljim plasmanom zaradi veliki broj ATP poena.

Đoković je od četvrtfinala Mastersa u Rimu i poraza od Fernanda Verdaska odigrao samo dva meča na Serbia Openu, dobio je Fabija Fonjinija i izgubio od Filipa Krajinovića u četvrtfinalu. Tada je predao zbog problema sa zdravljem, zbog kojih je otkazao i učešće na madridskom Mastersu, gdje je prošle sezone igrao polufinale.

To ga je koštalo priličnog broja bodova pred početak Rolan Garosa, ali i dalje ima izgleda da titulom postane i prvi teniser svijeta.

U nedjelju je u prvom kolu Rolan Garosa eliminisan Janko Tipsarević, a tek bi trebalo da nastupi Viktor Troicki, čiji je protivnik u prvom kolu Tomi Robredo.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC