• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ROLAN GAROS: Troicki bolji od Robreda

Viktor Troicki prvi put u karijeri pobijedio Tomija Robereda i plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa.

 ROLAN GAROS: Troicki bolji od Robreda Izvor: MONDO

Srpski teniser je do naredne rudne drugog gren slema u sezoni stigao pobjedom protiv Španca Tomija Robreda rezultatom 3:0 (6:4, 6:4, 6:3). Meč je trajao dva sata i devet minuta.

Toickom je to bila prva pobjeda protiv 26. igrača sveta, koji je postavljen za 21. nosioca na Rolan Garosu. Prethodna dva duela na Australijan openu 2009. i u Monte Karlu ove godine pripala su Robredu i to maksimalnim rezultatom (6:1, 6:3, 6:0 i 6:4, 6:3).

Prva dva seta Troicki je riješio u svoju korist osvojivši dva posljednja gema. U trećem je vodio sa 3:1, potom ispustio prednost, da bi meč priveo kraju osvojivši tri gema uzastopce za konačnih 3:0.

Većina statističkih parametara bila je na strani Srbina. Nekada peti igrač svijeta napravio je 16 neiznuđenih grešaka, Troicki 12. Srpski teniser imao je i dva vinera više (29/27).

Naredni protivnik Troickog biće Karsten Bol iz Australije, koji je posle maratona sa Nijemcem Filipom Pečnerom slavio sa 3:2 (3:6, 6:7, 6:2, 7:5, 9:7).

Troicki se u karijeri samo jednom sastao sa 133. igračem svijeta i to 2008. godine na US openu. Tada je bilo 3:0 (7:6, 6:0, 6:1) za Beograđanina.

Eventualna pobjeda nad Bolom značila bi i najveći uspjeh Troickog na Rolan Garosu na kome do sada nije prolazio dalje od drugog kola.

Treće kolo grend slem turnira 24-godišnji Troicki je igrao samo dva puta - prošle sezone na Vimbldonu i 2008. na Otvorenom prvenstvu SAD.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC