• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ROLAN GAROS: Đoković zadovoljan

"Ako budem igrao svoj najbolji tenis mislim da imam dobre šanse da odem daleko na Rolan Garosu", izjavio poslije plasmana u 2. kolo Đoković.

 ROLAN GAROS: Đoković zadovoljan Izvor: MONDO

Novak Đoković je poslije uspješnog starta na Rolan Garosu i pobjede protiv Jevgenija Koroljeva iz Kazahstana (3:1), izjavio da je zadovoljan svojom igrom na premijeri, a posebno zato što zbog disajnih problema izazvanih alergijom nije igrao skoro mjesec dana, od turnira u Rimu.

"Fizički se sada osjećam dobro, spreman sam... Ove godine sam prvi put imao problema sa alergijom. I dalje me malo muči, ali mnogo manje nego u prethodna dva mjeseca. Srećan sam što je to sada iza mene i što mogu da se fokusiram na teren", rekao je Đoković na konferenciji za novinare poslije meča prvog kola.

Đoković je na startu takmičenja u Parizu izgbio jedan set.

"Imao sam uspone i padove. Nisam igrao dobro u drugom setu, ali sam uspio da prebrodim krizu. Poslije sam igrao bolje, servirao bolje. Važno je da idem naprijed", ocijenio je najbolji srpski teniser, koji je pao na treće mjesto ATP rang liste tenisera pošto je prethodno dugo bio drugi na svijetu.

Prve dvije pozicije zauzimaju Rodžer Federer i Rafael Nadal, koji su, priznao je Đoković, veliki favoriti za titulu na Rolan Garosu.

"Federer i Nadal su najbolji teniseri svijeta i najveći favoriti za ovu titulu. Ali, ako budem igrao svoj najbolji tenis i ako budem uspio da održim taj nivo mislim da imam dobre šanse da odem daleko u drugoj nedjelji turnira", rekao je Novak.

Protivnik Đokovića u drugom kolu turnira biće malo poznati Japanac Kei Nišikori, koji je tek 246. teniser na svijetu. Đoković je, ipak, oprezan.

"Uvijek su protivnici u prvim rundama takmičenja opasni. Oni su vrlo motivisani, tako da ih nikad ne treba potcjenjivati", rekao je Đoković i dodao da upravo želja za pobjedom pravi razliku između najboljih tenisera i ostalih.

"Razlika je ta sposobnost da sve vrijeme budete jaki i koncetrisani, da razumijete čime se bavite u životu i da probleme rješavate na najbolji način, davajući maksimum u svakom trenutku."

"Nekada ne igrate najbolje, ali nađete način da pobjedite... Ovo je naš život. Put koji smo izabrali. Velika je želja da budemo na vrhu. To me pokreće, motiviše i uzbuđuje svaki put kada izađem na teren", zaključio je Novak Đoković.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC