• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ROLAN GAROS: Srbi po nove pobjede

Troicki jedini nastupa u singlu, a na teren izlaze i Zimonjić i Vemić. Safina neprijatno iznenadila, Šarapova i Nadal sigurni.

 ROLAN GAROS: Srbi po nove pobjede Izvor: MONDO

Od srpskih tenisera samo Viktor Troicki u srijedu nastupa u singlu. Poslije fenomenalne pobjede protiv Tomija Robreda na startu turnira, njegov protivnik u drugom kolu biće Australijanac Karsten Bol, 132. igrač sa ATP liste.

Meč bi trebalo da počne u 11 časova na terenu broj sedam.

Nešto kasnije drugi reket Srbije, koji se na posljednjoj ATP listi nalazio na 41. poziciji, u paru sa Dušanom Vemićem igraće protiv dubla Andrea Sepi - Džef Koeci.

Premijeru na ovogodišnjem Rolan Garosu imaće i Nenad Zimonjić. On i Kanađanin Danijel Nestor sastaće se sa Rosom Hačinsom iz Velike Britanije i Džordanom Kerom iz Australije.

Najveće iznenađenje dana i prvog kola priredila je veteranka Kimiko Date Krum (40). Japanka je bila bolja od prošlogodišnje finalistkinje Ruskinje Dinare Safine (9. nosilac) sa 2:1 (3:6, 6:4, 7:5). Meč je trajao 154 minuta.

Marija Šarapova i Rafael Nadal lako su stigli do drugog kola.

Ruskinja je pobijedila Kseniju Pervak sa 2:0 (6:3, 6:2).

Šarapova je 12. nosilac na turniru, na kojem će pokušati da osvoji jedinu grend slem titulu koja joj nedostaje. Najveći uspjeh na Rolan Garosu joj je polufinale, do koga je došla 2007. godine. Ove sezone je imala pauzu zbog povrede desnog lakta, ali je pobedila na turniru u Strazburu prošle nedjelje.

Pervakova ima 18 godina, a do prvog kola je došla iz kvalifikacija. Trenutno je 110. na WTA listi.

Četvorostruki šampion Otvorenog prvenstva Francuske Rafael Nadal pobijedio je domaćeg igrača Đanija Minu sa 3:0 (6:2, 6:2, 6:2).

Nadal je tako popravio svoj učinak na Rolan Garosu na 32:1. Jedini poraz na grend slemu na šljaci pretrpio je prošle sezone, kada ga je u osmini finala pobijedio Robin Soderling.

"Kralj šljake" na svojoj podlozi nije pretrpio poraz od kada je počela sezona turnira na šljaci. Ove godine je osvojio titule u Monte Karlu, Rimu i Madridu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC