• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić za MONDO: Ne znam šta ću s povredom

Milorad Čavić za MONDO je govorio o pripremama, povredi koja ga muči, plivačkim kostimima, odnosu države prema plivačima.

 Čavić za MONDO: Ne znam šta ću s povredom Izvor: MONDO

Najbolji srpski plivač svih vremena Milorad Čavić trenutno se priprema za Evropsko prvenstvo, koje će se održati u avgustu. Za MONDO je govorio o pripremama, povredi koja ga muči, plivačkim kostimima, odnosu države prema plivačima, dočeku, košarkašima Partizana.

Poslije vaterpolista Partizana i Vojvodine i plivači Srbije isprobali novi bazen u Banjaluci. Kompletna reprezentacije Srbije na pripremema je na Gradskom olimpijskom bazenu, a predvodi je Milorad Čavić kojeg za vikend očekuje nastup na plivačkom mitingu.

"Ovo je fantastičan bazen. Možda i jedini na svijetu koji ima 28 startnih blokova. Ovo je velika stvar i mislim da trebate biti ponosni što imate ovakav bazen, koji je zaista svjetski”, rekao je na početku razgovora za MONDO Milorad Čavić.

Oduševljen je prijemom u Banjaluci, ali da idilična slika ne bude potpuna pobrinula se povreda.

"Pripreme kao pripreme idu OK, ali se borim sa starom povredom leđa. Nije u pitanju diskus hernija, ali je nešto slično. Danas sam imao prvi trening u vodi poslije dva dana pauze. Ne znam šta da radim. Trenutno tražim novo rješenje kako da se izliječim. Ipak sam na kraju optimista”, poručio je Čavić.

Proteklih godina bili smo svjedoci da su svjetski i evropski rekordi padali kao na traci najviše zahvaljujući novim i modernim plivačkim kostimima. Od ove sezone odlukom Svjetske plivačke federacije oni su ukinuti.

"Sigurno je da neće više biti toliko evropskih i svjetskih rekorda koliko je ranije. Što se mene lično tiče dobra je stvar što ih više nema. Svi plivači su se borili oko pola sata da ih obuku i onda se dešavalo kad ih obuku i da puknu, što je bilo dosta loše za plivanje. Smatram da će se sada s ovim biciklističim šortsevima bolje videti ko je baš trenirao, a ko nije”, smatra Čavić, koji je na Olimpijskim igrama u Pekingu imao peh s kostimom u koji je ušla voda.

Prošle godine Čavić i Nađa Higl su osvajanjem zlatnim medalja na Svjetskom prvenstvu u Rimu dodatno popularizovali plivanje u Srbiji. Pala su tada velika obećanja kako će plivači imati mnogo bolje uslove za rad, ali...


“Ništa se nije popravilo. To su bile čiste političe priče. Na žalost stanje se nije popravilo na bolje”, razočaran je Čavić, odnosom prema sportistima koji na najbolji mogućiu način predstavljaju svoju zemlju.

Ipak, ono što ga je odiševilo bio je svečani doček za plivače i vaterpoliste ispred Skupštine.

"To je najljepši osjećaj u mom životu. Nema ništa ljepše od tog dočeka, mislio sam da je osvajanje olimpijske medalje nešto najljepše što čovjeku može da se dogodi, ali doček je nešto veće”.

Osim plivanja Čavić je veliki ljubitelj košarke. Često je viđen na utakmicama košarkaša Partizana, čiji je veliki navijač. Oduševljen je svim što su crno-bijeli uradili ove sezone.

"To što su oni uradili je veličanstvena stvar. Pratio sam gotovo sve utakmice i mogu samo da im kažem momci svaka čast”, istakao je Čavić na kraju razgovora za MONDO.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC