• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Ani lekcija od Klejbanove

Ruskinja Alisa Klejbanova moćnom partijom je raspršila nade u dobar rezultat Ane Ivanović na Otvorenom prvenstvu Francuske - 6:3, 6:0.

 RG: Ani lekcija od Klejbanove Izvor: MONDO

Kada je prvi put nastupila na Rolan Garosu, maja 2005, Ana Ivanović još je bila maloljetna, ali je plasmanom u četvrtfinale nagovijestila uspon na teniski tron.

Dani slave i podizanja pehara 2008. godine sada izgledaju mnogo daleko...

Ana je porazom od Alise Klejbanove (28. nosilac) u drugom kolu ostvarila najslabiji rezultat u karijeri na pariskoj šljaci.

Isprva je djelovalo da je srpska teniserka spremna da se revanšira Ruskinji za eliminaciju sa prošlogodišnjeg Australijan opena, pošto je u prvom gemu napravila brejk, zatim povela sa 2:0 i zaprijetila još ubjedljivijim vođstvom.

Ipak, kada je Klejbanova spriječila drugi brejk i smanjila na 2:1, bio je to početak perioda u kojem je na terenu, uglavnom, postojala samo jedna igračica.

Klejbanova je dobila 12 od posljednjih 13 gemova i završila meč za sat i šest minuta, ubjedljivo i impresivno - 6:3, 6:0.

Ana je napravila čak sedam dvostrukih servis grešaka i slala nedovoljno dobre udarce sa osnovne linije. Njena naoko nezgrapna protivnica mnogo bolje je kanalisala agresivnost, a i pokazala više samopouzdanja.

Za Klejbanovu nije bilo izgubljene lopte, šprintala je uz osnovnu liniju, ka mreži, potom uspijevala da odigra precizne udarce...

Ivanovićeva se nije predavala, ali čak i kada je dolazila do dvostruke brejk lopte (15:40 pri rezultatu 0:1 i 0:4 u drugom setu), Ruskinja je odgovarala snažnim servisima i dodatno rušila moral nekada prve igračice svijeta.

Zanimljivo je da su i jedna i druga imale po šest prilika za brejk, ali je Klejbanova iskoristila pet, a Ana samo onu prvu.

"Poraz je posljedica kombinacije nekoliko stvari. Ne mislim da sam igrala toliko loše. Na momente je djelovalo da ona (Alisa Klejbanova) ne može da promaši", ocijenila je Ana Ivanović.

Klejbanova će se u sljedećem kolu  sastati sa Kazahstankom Jaroslavom Švedovom, koja je savladala favorizovanu Poljakinju Agnješku Radvansku (8) - 7:5, 6:3.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC