• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Kanepi i kiša namučili Jelenu

Taman kada je zaprijetio drugi prekid zbog kiše, Jelena Janković je završila neočekivano težak meč sa Kajom Kanepi - 6:2, 3:6, 6:4!

 RG: Kanepi i kiša namučili Jelenu Izvor: MONDO

Najbolja srpska teniserka tako se plasirala u treće kolo Rolan Garosa, gdje očekuje bolju iz okršaja Alona Bondarenko (Ukrajina, 27. nosilac) - Magdalena Ribarikova (Slovačka).

Jankovićeva i Estonka Kanepi odigrale su meč iz dva dijela, pošto su pri rezultatu 1:1 u trećem setu morale u svlačionicu zbog pljuska.

Kada je igra nastavljena poslije jednog sata pauze, obe teniserke je od pobijede dijelilo po pet gemova, a prva je do cilja stigla - Jelena!

Ona je u setu odluke napravila brejk za vođstvo od 4:2, Kanepi je odmah izjednačila, ali je u naredna dva gema ponovo na scenu stupila Jankovićeva i uspješno privela meč kraju.

Kako se kretao rezultat i kako je na momente dobro igrala Kanepi (sada 118, nekada 18. na svijetu), konačan ishod mogao je da bude i drugačiji.

A nije djelovalo tako kada je Jelena maestralnom igrom za samo 28 minuta dobila prvi set. Očekivalo se da će "slomiti" korpulentnu Estonku, međutim, ova je smanjila broj grešaka i počela glatko da osvaja gemove na svoj servis...

U drugom setu nije dozvolila Jankovićevoj da stekne ubjedljivu prednost i onda kontroliše igru. Umjesto 4:0 iz prvog dijela meča, rezultat je sve vrijeme bio na "klackalici" - 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4...

Zatim je Kanepi iskoristila tek drugu brejk loptu na cijelom meču, oduzela servis četvrtom favoritu Rolan Garosa i u sljedećem gemu stigla do izjednačenja na 1:1.

Pauza nije drastično uticala na bilo čiju formu, pa su na kraju razliku napravili realizacija brejk lopti (Janković 4/7, Kanepi 2/3) i osam dvostrukih servis grešaka Estonke.

Ali sve je dobro što se dobro završi... Na grend slem turnirima niko ne može da blista u svih sedam mečeva i tako osvoji trofej.


"Uslovi za igru su bili baš teški, jer sam ovde došla u devet ujutro. Nije lako stalno čekati u svlačionici. Prvi set sam odigrala prilično dobro, iako je igra bila sporija nego u prvom kolu. U drugom dijelu sam se povukla, a potom je uslijedila nova pauza zbog kiše. Na kraju sam bila agresivnija, što mi je i donijelo pobjedu", rekla je Jankovićeva na konferenciji za novinare poslije meča.

"Imam dovoljno samopouzdanja, igram prilično dobro na šljaci. To je podloga na kojoj sam zabilježila pobjede protiv nekoliko najboljih igračica na svijetu", dodala je Jankovićeva.

"Nadam se da ću iz meča u meč igrati sve bolje i navikavati se na uslove u Parizu. Svaki dan donosi nešto novo, drugačije. Morate uvijek da budete spremni, da ostanete koncentrisani", zaključila je Džej Džej.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC