• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Lako, teško, teže - Novak!

Novak Đoković savladao je Japanca Keija Nišikorija rezultatom 3:0 i plasirao se u treće kolo Rolan Garosa, uprkos povredi.

 RG: Lako, teško, teže - Novak! Izvor: MONDO

Treći teniser svijeta namučio se sa 246, koji je, uz to, prvi put nastupio na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Ipak, s obzirom na to da je sredinom trećeg seta izvrnuo skočni zglob lijeve noge i da ga je to prilično ometalo u nastavku meča, dobro je da se sve završilo za relativno kratko vrijeme - 6:1, 6:4, 6:4 poslije dva sata i 40 minuta igre.

Nije dobro što će Novak ponovo morati na teren već u subotu, kada će se sastati sa 31. nosiocem, Viktorom Haneskuom iz Rumunije. On je za tačno 100 minuta završio posao u susretu sa Kazahstancem Šukinom - 6:3, 6:4, 6:2.

Poput Jelene Janković dan ranije, Đoković je u prvom setu najavio kratak meč, ali neumorni Nišikori nijednog trenutka nije imao namjeru da odustane od borbe.

Koliko su se stvari promijenile već u drugom setu, govori podatak da se samo do rezultata 4:4 igralo sat vremena, dok je cio prvi set trajao svega 29 minuta.

Novaku je raznovrsnom igrom isprva polazilo za rukom da razbije Nišikorijev ritam, ali je ovaj postepeno "ušao" u meč i sveo broj grešaka na minimum. Gotovo svaki gem drugog seta igrao se do 40:40 i dalje "na razliku", a Đoković je poslije brejka za 4:2 morao da napravi još jedan, pošto je Japanac odmah izjednačio na 4:4.

Đoković je u trećem setu, pri rezultatu 2:3, doživio povredu i zaslužuje sve komplimente što nije dozvolio Nišikoriju da to iskoristi i osvoji set. Ko zna šta bi poslije toga bilo...

Pri rezultatu 3:4 odbranio je četiri brejk lopte, u sljedećem gemu uspio da oduzme servis protivniku i zatim privede meč kraju.

Iako je pobijedio sa ukupno devet gemova razlike, Novak je imao više neiznuđenih grešaka (24:21) i manje "vinera" (27:32).

Ali, njegovi kvalitet i iskustvo došli su do izražaja u prelomnim trenucima, kada je iskoristio gotovo 50 odsto brejk prilika (6/14), a protivnik samo dvije od devet.

Đoković i Hanesku do sada su se sastali tri puta i srpski teniser dobio je sve mečeve - od toga dva predajom Rumuna!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC