• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Novak u četvrtom kolu

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Rolan Garosa pobedom nad Rumunom Viktorom Haneskuom rezultatom 6:3, 3:6, 6:3, 6:2.

 RG: Novak u četvrtom kolu Izvor: MONDO

Đoković je iskoristio ranu priliku za brejk, već u drugom setu, a zatim nakon svega 14 minuta poveo sa 3:0. Hanesku tek u 21. minutu osvaja svoj prvi gem (3:1), iako je Novak i tada imao priliku za brejk.

Rumun nije uspjevao da izdrži pritisak u važnim momentima, a s druge strane tokom 44 minuta prvog seta Srbin mu nije dozvolio više od jedne brejk lopte, koju nije iskoristio.

Činilo se da jedino kišica i vjetar smetaju 23-godišnjem Beograđaninu, zbog čega je dva puta intervenisao kod sudije sa prijedlogom da se meč odloži. Nakon što je dobio prvi set izgledalo je kao da će Đoković i četvrti put pobijediti Haneskua (dva puta predao), ali 29-godišnji Rumun se potpuno vratio u igru u drugom setu.

Ključni momenat drugog seta bio je kada je Novak svojim greškama dopustio Viktoru da vrati brejk i izjednači na 1:1.

Popravio je procenat ubačen prvog servisa, upisao je dosta direktnih poena, prije svega forhendom, a i manje je griješio od Đokovića. Iako je poslije 50 minuta igre izgledalo kao da ima male šanse, teniser iz Bukurešta se opustio i igrao sve bolje.

U trećem setu Novak Đoković je jedinu brejk loptu pretvorio u osvojen gem, zahvaljujući čemu je poveo sa 2:1.

Viktor Hanesku je osvojio prva dva gema u četvrtom setu, ali je Đoković stigao do izjednačenja (2:2). U petom gemu je na 30:30 osvojio težak poen i stigao do brejk lopte, koju je i realizovao.

Nakon 3:2 Đoković je lako osvojio i svoj servis gem, a zatim i napravio još jedan brejk. Vidjelo se i po Novakovom izrazu lica da je bio u svom elementu.

Servirao je za meč i osvonio šesti gem za redom. Poslije 160 minuta i nekoliko kriznih situacija Đoković je uspio da prođe treće kolo, gdje je zaustavljen prošle godine.

Ukupan nagradni fond Rolan Garosa je 16. 807. 400 evra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC