• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLIVANJE: Pobjede Čavića, Nađe i Silađija

Srpski plivači Milorad Čavić, Nađa Higl i Čaba Silađi trijumfima u svojim dicsciplinama obilježili su plivački miting "Banjaluka open 2010".

 PLIVANJE: Pobjede Čavića, Nađe i Silađija Izvor: MONDO

Čavić, Higl i Silađi se sa ostatkom reprezentacije Srbije pripremaju u Banjaluci za Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Budimpešti od 4. do 15 avgusta, a prva provjera na plivačkom mitingu u Banjaluci bila je više nego uspješna.

Najbolji srpski plivač svih vremena Milorad Čavić, iako već duže vrijeme vuče povredu leđa, opravdao je ulogu favorita u trci na 50 metara delfin i obradovao "domaću" publiku na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci.

Čavić je ovu dionicu isplivao za 24,11 sekundi i trijumfovao ispred Jerija Verlindena iz Holandije koji je na cilj stigao u vremenu 24,30 i Rusa Evgenija Korottiškina koji je završio trku sa zaostatkom od 25 stotinki sekunde za Čavićem. Drugi srpski plivač u ovoj trci Ivan Lenđer završio je na četvrtom mjestu s rezultatom 24, 65.

"Mislim da je presudilo to što sam što sam zbog povrede pauzirao jedno vrijeme pa sam odmorniji od plivača koji su u punom trenažnom procesu. Isto tako u kvalifikacijama sam plivao nešto lošije i nisam se istrošio", rekao je poslije trke Čavić.



U trci na 50 metara prsno slavio je srpski reprezentativac Čaba Silađi sa vremenom 28,15 sekundi. Silađi je za deset stotinki nadmašio Emila Tahirovića iz BiH, a treću poziciju sa 46 stotinki zastatka zauzeo je Grk Dimitrios Ksinadis.

"I sam sam iznenađen ovako dobrim rezultatom, posebno što je konkurencija bila jaka, a tu bih prije svega izdvojio Tahirovića iz Slovenije", izjavio je Silađi nakon trijumfa.

Svjetska šampionka Nađa Higl nije dozvolila iznenađenje u trci na 200 metara prsno.s Nađa nije imala pravu konkurenciju na mitingu u Banjaluci, a za trijumf bilo joj je dovoljno vrijeme od 2 minuta 27 sekundi i 34 stotinki,

Mlada srpska plivačica Jovana Bogdanović završila je trku sa pet sekundi i 17 stotinki zaostatka, a Gabrijela Korać plivala je čak 18 sekundi i 21 stotinku sporije od Higlove.

U trci na 100 metara leđno slavio je Roko Šimunić iz Hrvatske, a na 100 metara slobodnim stilom slavio je Hrvat ruskog porijekla Aleksej Puninski. Grk Pantelejmon Pantis slavio je na 200 metara prsno, Petar Mrčela iz Hrvatske bio je najbolji u trci 200 metara delfin, a na 200 mješovito slavio je Grk Alifantis.

Kod dama, na 50 metara delfin najbolja je bila Estonka Aljand, Jovana Bogdanović slavila je na 50 prsno, a srpska reprezentativka Miroslava Najdanovski bila je najbrža na 100 metara slobodnim stilom.

Katja Hajdinjak iz Slovenije pobijedila je u trci na 200 metara delfin, a sedamnaestogodišnaj sprska plivačica Marija Joksimović trijumfovala je na 200 mješovito.

Na plivačkom mitingu "Banjaluka open 2010" učestvovalo je 467 takmičara iz 14 država.

Organizator manifestacije je plivački klub "Olimp", a pokrovitelji Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS i grad Banjaluka, dok je generalni sponzor kompanija "M:tel".

Sav prihod od ulaznica namijenjen je za kupovinu dijagnostičke i terapijske opreme Klinici za dječije bolesti banjalučkog Kliničkog centra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC