• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATLETIKA: Dudaš grabi ka svjetskoj eliti

Srpski desetobojac zauzeo 11. mjesto na mitingu u Gotzisu u izuzetno jakoj konkurenciji.

 ATLETIKA: Dudaš grabi ka svjetskoj eliti Izvor: MONDO

Poslije prvog dana takmičenja na jednom od najprestižnijih mitinga na svijetu, kada je u pitanju atletska disciplina desetoboj, Mihail Dudaš sakupio je 4219 bodova i to 903 boda u trci na 100 metara (10,81), 967 boda u skoku u dalj (7,63), 672 boda u bacanju kugle (13,08), 803 boda u skoku uvis (2,00) i 874 boda u poslednjoj disciplini prvog dana 400m (48,73). Tim rezultatom zauzeo je 12. mjesto.

Drugi dan takmičenja bio je nezgodan za pravljenje vrhunskih rezultata, jer je bilo hladno, padala je kiša...

Najbolji srpski desetobojac takmičenje je završio sa najboljim rezultatom u karijeri što mu je omogućilo 11. mjesto i 7996 bodova.

Da bi se shvatila veličina ovog rezultata dovoljno je pogledati startnu listu i svima će biti jasno da se Dudaš među svjetskom desetobojskom elitom odlično snašao, a ovim rezultatom najavio njegov dolazak na svjetsku scenu.

U nedelju Dudaš je 110 m prepone istrčao za 15,37 i osvojio 805 boda, disk bacio 43,37 što mu je donijelo 713 bodova, skočio motkom 4,50 i odneo 760 bodova, u bacanju koplja odnio 691 bod sa rezultatom 56,88, dok mu je poslednja disciplina, 1500 m i rezultat 4:24,29 donio 778 bodova.

"Osjećao sam se kao da takmičim pod vodom, kiša je padala cio dan, što nas je sve spriječilo da ostvarimo bolje rezultate. Izuzetno sam zadovoljan i rezultatom i plasmanom. Na žalost, ovog puta bez nacionalnog rekorda, ali nastup na ovakvom mitingu mi mnogo znači i ovo je sjajno i veliko iskustvo", rekao je Dudaš.

"Publika je, uprkos nevremenu, bila prisutna na stadionu, bila uz mene i dosta uticala na moj rezultat. Volio bih kada bih i na domaćim takmičenjima imao podršku publike, to atletičarima mnogo znači", dodao je Dudaš.

"Poslije najboljeg rezultata u karijeri u Gotzisu, mogu samo da poručim da ću u Barseloni, gdje će sigurno biti više od 13 stepeni, oboriti nacionalni rekord i biti spreman za više od 8200 bodova", zaključio je Mihail Dudaš.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC