• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Udovičić se zahvalio Gaku

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić saopštio spisak od 21 igrača za ljetna takmičenja. Izostavljen Slavko Gak.

 VATERPOLO: Udovičić se zahvalio Gaku Izvor: MONDO

Udovičić je za sajt Vaterpolo saveza Srbije rekao da je osnovni cilj reprezentacije priprema za Olimpijske igre 2012. godine i period poslije toga, te da je zato na spisak uvrstio mnogo mladih igrača.

"Nisu oni tu samo zbog broja. Pokazali su određeni kvalitet, mogu da se nametnu, a ne da čekaju neke godine da uđu u sastav, jer to vrijeme im niko ne garantuje", rekao je Udovičić.

"Mi smo probali ove godine i Uroša Kalinića, ali se pojavio dobrim igrama Miloš Miličić i pokazao da je perspektivnije rješenje za duži period", dodao je Udovičić koji će tokom ljeta najveće iskušenje imati u Zagrebu na Evropskom prvenstvu.

Na spisku nema 30-godišnjeg Slavka Gaka.

"Na spisku nema Slavka Gaka. Razgovarao sam sa njim, objasnio da u ovom trenutku uveliko radimo na pripremama ekipe za London i za period poslije 2012. i da on u ovim godinama nije perspektiva. Nije mu bilo lako, ali je prihvatio na pravi način. Uradio je veliki posao u proteklom periodu i drago mi je što u karijeri ima i osvojeno svjetsko zlato", kazao je Udovičić.

Okupljanje reprezentacije zakazano je 7.juna na Tašmajdanu. Na tom treningu neće biti kapitena Vanje Udovičića zbog obaveza u Pro Reku i vaterpolista Partizana Andrije Prlainovića, Nikole Rađena i Stefana Mitrovića koji su u Brazilu.

"Vanja ima napornu sezonu i vidimo po rezultatima kako mu ide. Po završetku posljednje utakmice imaće dve nedjelje odmora. Preostala trojica igrača su u Brazilu gdje Prlainović i Radjen igraju u tom prvenstvu. To mi nije drago, više bih volio da odmaraju."

Reprezentacija će pripreme početi 7. juna u Beogradu. Slijede pripreme u Kanadi, od 14. do 24. juna, na koje će Udovičić povesti 18 igrača, koji će igrati dve kontrolne utakmice.

Pripreme će se potom ponovo nastaviti u Beogradu, pa u Banjaluci. Zajedničkih treninga biće sa Crnom Gorom i Hrvatskom.

Kandidati za tim Srbije:

Golmani: Branislav Mitrović, Slobodan Soro (Partizan), Gojko Pijetlović (Kataro);

Centri: Slobodan Nikić (Pro Reko), Duško Pijetlović (Partizan), Nemanja Ubović, Petar Filipović (Vojvodina);

Spoljni igrači: Luka Šaponjić, Živko Gocić, Stefan Mitrović, Aleksa Šaponjić, Miloš Ćuk, Andrija Prlainović (Partizan), Boris Vapenski, Srđan Vuksanović (Vojvodina), Filip Filipović (Pro Reko);

Bekovi: Milan Aleksić, Nikola Rađen (Partizan), Miloš Miličić (Vojvodina), Vanja Udovičić (Pro Reko).

(МОNDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC