• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ROLAN GAROS: Jelena za desetku!

Najbolja srpska teniserka "rasturila" Slovakinju Danijelu Hantuhovu (6:4, 6:2) i plasirala se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske.

 ROLAN GAROS: Jelena za desetku! Izvor: MONDO

Jelena Janković igrala je ravnopravno sa dobro poznatom rivalkom do rezultata 4:4 u prvom setu.

Onda je osvojila šest gemova zaredom i na impresivan način riješila pitanje pobjednika.

Za plasman u polufinale boriće se sa Ruskinjom iz Kazahstana, Jaroslavom Švedovom, koja je takođe u dva seta (6:4, 6:3) savladala Slovakinju iz Australije, Jarmilu Grot - nekada Gajdošovu.

U slučaju nove pobjede, Jelena bi izjednačila najbolji rezultat karijere ostvaren na pariskoj šljaci 2007. i 2008. godine.

S obzirom na to da je Samanta Stosur u ponedeljak napravila veliko iznenađenje i eliminisala Žistin Enan - 2:6, 6:1, 6:4 - na turniru više nema teniserke koju Jankovićeva nije pobijeđivala i koju bi trebalo previše da respektuje.

Podsjetimo, Jelena u mečevima sa Enan ima katastrofalan skor 0:10.

U preostalim četvrtfinalima sastaće se Serena Vilijams (1. nosilac) - Samanta Stosur (7), Karoline Voznijački (3) - Frančeska Skjavone (17) i Jelena Dementijeva (5) - Nađa Petrova (19).

Džej Džej je protiv Hantuhove (23) pružila ubjedljivo najbolju partiju od početka turnira, svakako mnogo bolju nego u subotu, kada je "hodala po mukama" protiv Ukrajinke Alone Bondarenko.

Dodatni sjaj njenoj pobjedi daje činjenica da je dvije godine starija Slovakinja lako slavila u prva tri kola i pokazala da se vraća u formu koja ju je svojevremeno odvela čak na peto mjesto WTA liste.

Ipak, Jelena je uspjela da joj se revanšira za poraze u prethodna dva okršaja, uključujući duel za opstanak u Svjetskoj grupi Fed kupa, odigran krajem aprila u Beogradskoj areni.



Pokazalo se da je preloman bio deveti gem prvog seta, kada je Jankovićeva napravila prvi od tri uzastopna brejka. Vodila je 0:40, Hantuhova je spasila sve tri lopte, ali onda i sama propustila priliku da povede sa 5:4.

Jelena je potom prokockala četvrtu brejk šansu u tom gemu, ne i petu. Protivnica je napravila grešku kod smeč udarca, a srpska teniserka u sljedećem gemu uspjela da dobije set - 6:4.

Raznovrsnom igrom, poslovično dobrom defanzivom, ali isto tako solidnim servisom i na momente atraktivnim, napadačkim tenisom, Džej Džej je u drugom dijelu meča nastavila tamo gdje je stala.

Povela je sa 2:0, pa 4:0 i tu je bilo jasno da Hantuhova nije u stanju da preokrene rezultat. Osvojila je dva "počasna" gema i tu je njenom nastupu na Rolan Garosu 2010. bio kraj...

Zaslužuje da bude posebno pomenut poen koji je Jankovićevoj donio brejk za vođstvo od 3:0.

Šetala je protivnicu sa jednog kraja terena na drugi, ova krajnjim naporom vratila pet-šest takvih udaraca, da bi nekada prva igračica svijeta završila poen bekhend udarcem uz samu liniju... Savršeno!

Ako je ovaj meč bio najava Jeleninih igara u narednim danima, onda iz Pariza možemo da očekujemo još lijepih vijesti. Ako se, pak, ispostavi da je to bila "topla" faza u njenom "toplo-hladno" ritmu, onda bi Švedova u srijedu mogla da joj zada mnogo problema.

Nadajmo se da je ovo prvo...

(MONDO, foto: FoNet/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC