• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ROLAN GAROS: Dominacija Srbije

U završnici Rolan Garosa Srbija će imati najviše predstavnika u seniorskoj konkurenciji - u četiri od pet kategorija.

 ROLAN GAROS: Dominacija Srbije Izvor: MONDO

U četvrtfinalu ženskog singla, u srijedu, igraće Jelena Janković koja ima velike šanse za polufinale, jer je znatno bolje plasirana od protivnice iz Kazahstana Jaroslave Švedove. Kazahstanka je jedina četvrtfinalistkinja koja nije nosilac, ona je 36. na WTA listi.

Nijedna zemlja u polufinalu u ženskoj konkurenciji neće imati dve predstavnice, pošto će u međusobnom meču igrati dve Ruskinje Nađa Petrova i Jelena Dementijeva, a jedna će morati da se oprosti od polufinala.

Velike šanse za polufinale ima i Novak Đoković, koji je znatno bolje plasiran od Austrijanca Jirgena Melzcera, 27. na ATP listi.

Nijedna zemlja u muškoj konkurenciji neće imati dva predstavnika u polufinalu, pošto u četvrtfinalu igraju dva Španca Rafael Nadal i Nikolas Almagro.

Tako će najvjerovatnije među osam takmičra u polufinalu biti takmičari iz sedam zemalja od kojih će Srbija jedina imati dva predstavnika i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

U kategoroji mješovitog dubla Nenad Zimonjić se sa Katarinom Srebotnik iz Slovenije već plasirao u polufinale, a plasman u polufinale Zimonjić očekuje i u paru sa Danijelom Nestorom, pošto u četvrtfinalu igraju protiv Poljaka Lukaša Kubota i Olivera Maraha iz Austrije.

Zimonjić i Nestor imaju veklike šanse da ove godine osvoje Rolan Garos, jer su njihovi glavni protivnici u borbi za osvajanje pehara američki dubl braća blizanci Bob i Majkl Brajan ispali već u prvom kolu.

(Beta/MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC