• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer: Ako sam morao da ispadnem...

"Kao što kažu ljudi, svaka serija jednom mora da bude prekinuta. Sada mi ostaje da njegujem seriju nastupa u grend slem četvrtfinalima".

 Federer: Ako sam morao da ispadnem... Izvor: MONDO

Rodžer Federer već sljedeće nedjelje možda neće biti vodeći na ATP listi, pošto je porazom od Robina Soderlinga (3:1) u četvrtfinalu Rolan Garosa ispunjen prvi uslov za njegov silazak sa vrha.

Ukoliko Rafael Nadal u nedjelju vrati titulu, vratiće i status najboljeg na svijetu, a Federer ostati izjednačen sa Pitom Samprasom - obojica će imati po 286 nedjelja boravka na prvoj poziciji.

I dok stvari na tom planu još nisu izvjesne, činjenica je da je okončan Federerov fenomenalni niz od 23 plasmana u polufinale grend slem turnira!

Otkako ga je Gustavo Kirten pobjedio u trećem kolu Rolan Garosa 2004. godine, Švajcarac je osvojio 14 titula na četiri najznačajnija turnira, šest puta je poražen u finalu, a samo tri puta zaustavljen u polufinalu - 2005. godine u Melburnu i Parizu, odnosno 2008. u Melburnu.

Veliko je pitanje kada će se ponovo pojaviti teniser takvog kvaliteta i mentalne snage...

"Kao što kažu ljudi, svaka serija jednom mora da bude prekinuta. Nadate se da neće, ali mora. Sada mi ostaje da njegujem seriju nastupa u grend slem četvrtfinalima", našalio se Federer.

"Da su mi 2004. rekli da ću narednih šest godina konstantno igrati polufinala, naravno da bih objeručke to prihvatio. Ponosan sam na taj niz. Igrajući na visokom nivou stalno sam davao sebi šansu da osvajam velike turnire".

Federer je čestitao protivniku sa kojim je prethodno imao skor 12:0 u međusobnim mečevima.

"Samo sam donekle razočaran zbog poraza. Mislim da nisam igrao loše, a ako sam već morao da ispadnem, onda je bolje što se to dogodilo na ovaj način. Vremenski uslovi su bili očajni, ali Robin je istovremeno odigrao sjajan meč. Ne mogu da se žalim".

Svjetski "broj jedan" smatra da je kiša išla na ruku Soderlingu, kao fizički jačem teniseru.

"Nedostajalo mi je možda pet ili deset kilograma, da i ja njega pritisnem servisom. Žao mi je što sam ovog proljeća izgubio tri meča na šljaci po velikoj vlazi - u Estorilu, Rimu i sada".

Na pitanje da li se ranije sreo sa teniserom tako snažnog forhenda, Federer je pomenuo Huana Martina del Potra, koji ga je savladao u finalu prošlogodišnjeg US opena.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC