• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ROLAN GAROS: Jelena ruši redom, na redu je Stosur!

Jelena Janković plasirala se u polufinale Roland Garosa, pobijedivši Jaroslavu Švedovu iz Kazahstana - 7:5, 6:4.Stosur eliminisala Serenu Vilijams.

 ROLAN GAROS: Jelena ruši redom, na redu je Stosur! Izvor: MONDO

Treći put u posljednje četiri godine, Jelena Janković ima najmanje 25 odsto šansi da osvoji Rolan Garos, odnosno prvi grend slem trofej!

Trenutno četvrta teniserka svijeta u srijedu je uz mnogo borbenosti, sreće - ali i kvalitetne igre - poslala na tribine Ruskinju razornog udarca, koja igra pod zastavom Kazahstana.

Meč je trajao sat i 31 minut, a Jelena slavila rezultatom 2:0 (7:5, 6:4), mada se činilo da će Švedova uspjeti da izjednači na 1:1 u setovima...

Na kraju je presudila smirenost srpske teniserke, koja je uporno trčala lijevo-desno po osnovnoj liniji i "balonima" odgovarala na "projektile" sa druge strane ... sve dok Švedova nije izgubila koncentraciju i zaređala sa greškama koje su je skupo koštale.

Ona je u drugom setu napravila skoro duplo više neiznuđenih grešaka od Džej Džej (19:10).

Ipak, za Ruskinju ima vremena napretek. Ona je dve godine mlađa od Jelene, a sam plasman u četvrtfinale za nju predstavlja najveći uspjeh u karijeri, jer nikada ranije nije otišla dalje od trećeg kola na grend slem turnirima.

Jankovićeva je gubila u polufinalima Rolan Garosa 2007. (2:0 od Žistin Enan) i 2008. godine (2:1 od Ane Ivanović), ali utisak je da ovih dana igra bolje i zrelije nego ikada.

Jelena je naišla na raspoloženu protivnicu, koja je prva napravila brejk i povela sa 2:0. Švedova je udarala izuzetno jako i precizno, ali je pokazala i smisao za finesu, skraćujući loptu na uvijek isto mjesto, što srpska teniserka gotovo nijednom nije uspjela da "pročita".

Džej Džej ipak se brzo pribrala. Uspela je da pronađe odgovor na agresivnost Švedove i izjednači na 3:3. Brejk za kraj seta napravila je u dvanaestom gemu, serijom ubitačnih reterna na drugi servis...

Drugi set bio je potpuno drugačiji, pošto su do rezultata 4:4 obe teniserke izgubile po tri gema na svoj servis.

U posebnom sećanju ostaće poen koji je Švedova upropastila (ili uljepšala, zavisi od tačke gledišta) pri rezultatu 4:3 i 30:40. Visoku lopticu trebalo je da rutinskim smečom pretvori u 40:40, ali je promašila sve i poklonila gem Jankovićevoj!

Jelena je zatim osvojila gem bez izgubljenog poena (5:4) i napravila brejk za pobjedu, pokazavši da je psihološki mnogo stabilnija od protivnice.

Švedova je vodila 30:15, ali je napravila dve neiznuđene greške i onda potpisala kapitulaciju dvostrukom servis greškom!

Jankovićeva će se u polufinalu sastati sa Samantom Stosur (sedmi nosilac), koja je poslije Žistin Enan eliminisala i najbolju teniserku svijeta, Serenu Vilijams - 6:2, 6:7 (2:7), 8:6.


Australijanka se nalazila nadomak pobjede u drugom setu (6:2, 5:3), ali ga je ipak izgubila u "taj-brejku". Nije, međutim, dozvolila da je to uzdrma. Bolju igru krunisala je brejkom za 7:6 u trećem setu, poslije čega je hladnokrvno odservirala posljednji gem.

(MONDO, foto: FoNet/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC