• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Novak mora u peti set...

Novak Đoković vodio je sa 2:0 u setovima protiv Jirgena Melcera u četvrtfinalu 109. izdanja Rolan Garosa, ali je Austrijanac izborio peti set.

 RG: Novak mora u peti set... Izvor: MONDO

Poslije "sporijeg" starta na Suzan Leglen stadionu, najbolji srpski teniser "provalio" je igru Austrijanca sredinom seta i od rezultata 3:3, rutinski došao do vođstva - 6:3. Za to mu je bilo potrebno 35 minuta.

Ljevoruki Melcer, 27. teniser svijeta, imao je dve uzastopne brejk lopte u prva dva gema u meču na servis Beograđanina, ali je tada Novak pogađao prve servise i izbjegao brejk.

Do dve uzastopne brejk lopte, prvi put na meču, treći teniser svijeta došao je pri vođstvu od 4:3 i već prvu je pretvorio u 5:3, posle čega nije izgubio poen na svoj servis.

U drugom setu, Novak je brzo napravio brejk i poveo sa 3:1, a blizu da se vrati u set, Melcer je bio u šestom gemu kada je imao brejk loptu. Na njegovu nesreću, Đoković je u narednom poenu pogodio vrh mreže i "skratio" udarac, što je Austrijanca natjeralo na grešku.

Kada se slično ponovilo već u narednom poenu, Melcer je izgubio mir i pokazao prve znake nervoze. A, Đoković vodio sa 4:2 i onda "razbio" protivnika na njegov servis. Tada je, prilikom serviranja za vođstvo od 2:0 u setovima, Melcer imao dve vezane brejk lopte, ali je nerezonskim potezima sve protraćio - 6:2, poslije 70 minuta igre za srpskog tenisera.

Da će sve biti gotovo u tri seta, moglo je da se nasluti poslije ranog brejka i vođstva Đokovića od 2:0 u trećem setu. Ali, tada je srpski teniser potpuno stao, servis je postao blaži i nesigurniji, a više loptica završavalo je u mreži.

Sve to, Melcer je iskoristio i napravio za sada najdužu seriju na meču. Od 0:2, dobio je šest vezanih gemova za 6:2 i priliku da u četvrtom setu izjednači na 2:2.

Upravo to se i dogodilo, poslije fizički isrpljujuće borbe, koja je trajala duže od sat i 20 minuta i završena u taj-brejku. Tamo je Novak bio u potpunom "autu", gubio sa 6:0, potom stigao do 6:3, ali ne i dalje od toga. Melcer je došao do prilike da napravi jedan od najvećih preokreta u istoriji turnira.

Tokom cijelog četvrtog seta bio je bolji rival i četiri od šest gemova na svoj servis dobio je "sa nulom". Novak se, sa druge strane, mučio da svoje servis gemove pretvori u poene, a jedan je trajao oko 20 minuta. Pri vođstvu Melcera od 4:3, odigran je gem sa deset izjednačenja u toku kojeg je Austrijanac imao sedam prilika za brejk i vođstvo od 5:3.

Uz mnogo muka, treći teniser svijeta uspio je da izjednači na 4:4, ali ne i da zadrži egal u taj-brejku. Tada je do izražaja došla bolja igra Melcera od starta seta.

Suočen sa rezultatom 0:2, Melcer je potpuno promijenio taktiku. Umjesto da napada, povukao se u duboku defanzivu i insistirao na tome da Novak vodi poene. To je ubrzo počelo da mu donosi boljitak, jer je malo griješio, a i proradio mu je bekhend, sa kojim je imao mnogo problema na početku meča.

Sat je već označio početak četvrtog sata, kada je počeo peti set.

Đoković je prošle sezone eliminisan u trećem kolu od Filipa Kolšrajbera, a ukoliko se plasira u polufinale igraće protiv boljeg iz duela (2) Rafael Nadal - (19) Nikolas Almagro.

Jedan polufinalni par drugog gren slema sezone već je poznat i čine ga (5) Robin Soderling i (15) Tomas Berdih.

Uskoro opširnije...

U srijedu, Srbija je već dobila jednog učesnika polufinala i to je Jelena Janković, koja je pobijedila Jaroslavu Švedovu. "Džej-Džej" će u meču za finale igrati protiv Samante Stosur.

(MONDO, foto: FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC