• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Ne znam u šta je sudija gledao

Sporna odluka sudije u odlučujućem setu protiv Jirgena Melcera koštala je, između ostalog, Novaka Đokovića pobjede i plasmana u polufinale Rolan Garosa.

 Đoković: Ne znam u šta je sudija gledao Izvor: MONDO

Srpski teniser je imao ogromnu prednost, vodio je 2:0, igrao je samouvjereno do trećeg seta, a onda je sve krenulo nizbrdo. Melceru je raslo samopouzdanje iz poena u poen, a Đoković je na terenu "Suzan Leglen" djelovao sve umornije.

Pri rezultatu 5:4 za Melcera, jedna lopta je imala težinu cijelog meča. Ali, glavni sudija Karlos Bernardes je odlučio da je Đoković poslao lopticu u aut, iako je bilo evidentno da je "zakačila" liniju.

Upravo o tome je Đoković pričao poslije meča.

"Iz mog ugla, bila je to dobra lopta. Nije bilo prostora između traga loptice i linije, što znači da je bila unutra. Ne znam zašto je glavni sudija preinačio odluku. Bila je još jedna sporna situacija pri rezultatu 4:4 i moje prednosti...Ali, sve je to dio sporta", rekao je Đoković.

Na Rolan Garosu nema "sokolovog oka", odnosno naknadnog gledanja snimka. Po Đokoviću i ne treba da ga bude.

"Nema smisla da se uvede 'oko sokolovo' na šljaci. Vidi se trag loptice. Za mene je prosto nevjerovatno da sudija sa tolikim iskustvom napravi grešku na takvom poenu. Ne znam šta je gledao, lopta je, očigledno, bila dobra iz svih uglova. Ipak, ne mogu njega da krivim za poraz. To je jedna lopta, jedan poen. Moguće je, međutim, da bi se, da je bilo drugačije, sve okrenulo u moju korist", jadao se sprski teniser.

Ono što je presudilo bio je zapravo pad u igri Đokovića od trećeg seta.

"Napravio sam veliku grešku. Dozvolio sam mu da se vrati u meč i to mojim neiznuđenim greškama. Iskoristio je trenutak i odigrao je odlično", pohvalio je Đoković Melcera.

Austrijanac je, naravno, blistao od sreće. Poslije meča pitali su ga i za neke stvari koje baš i nemaju veze sa tenisom.

Tako je, na primjer, bilo pitanje kakva mu je to amajlija oko vrata?

"To je Miki Maus sa fudbalskom loptom. Moja djevojka ima sličnu, samo je to Mini Maus", nasmijao se Melcer.

Upitan da li je u pitanju samo zabavna amajlija ili ima neki veći značaj, odgovorio je: "Pa, uskoro će Svjetsko prvenstvo. Zato mi je potrebna fudbalska lopta, ja sam veliki ljubitelj fudbala".

Na kontstaciju novinara da miš baš i ne odslikava njegovoj igri i karakteru koji je prikazao u meču protiv Đokovića, Melcer se složio, ali i primijetio da su miševi brze životinje.

"A ja sam bio brz u meču", dodao je Austrijanac.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC