• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Sviraj to ponovo, Jelena!

Srpska teniserka Jelena Janković u četvrtak oko 16 časova igra polufinale Rolan Garosa protiv Australijanke Samante Stosur.

 RG: Sviraj to ponovo, Jelena! Izvor: MONDO

Sa Rolan Garosa su eliminisane Serena Vilijams, Karolina Voznjacki, Venus Vilijams, Žistin Enan, Svetlana Kuznjecova. Jelena Janković je kao četvrti nosilac sada prvi favorit za osvajanje pariskog grend slema.

Ali da bi stigla do svog prvenca 25-godišnja Srpkinja u polufinalu mora da pobijedi Samantu Stosur - djevojku koja je prethodno savladala Serenu i Žistin. Upravo na krilima tih pobjeda 26-godišnja teniserka iz Brizbejna vjeruje da u četvrtak može da ode korak dalje u odnosu na prošlu godinu.

"Vjerujem u trijumf, imam šansu protiv bilo koga. Pobijedila sam Žistin i Serenu, uvjerena sam da će mi to po moći da nastavim tako. Ta dva velika trijumfa su mi znatno popravila samopouzdanje", izjavila je Australijanka, koja je na Otvorenom prvenstvu Francuske postavljena za sedmog nosioca.

Jelena Janković i Samanta Stosur su se do sada sastajale četiri puta. Poslije pobjeda u Los Anđelesu 2006, Sidneju 2007. i Indijan Velsu 2010, Srpkinja je poražena u posljednjem međusobnom meču u Majamiju (6:1, 7:6).

"Igrala sam sa Jelenom nekoliko puta i znam da mi neće pokloniti ništa. Moram da budem agresivna i kontrolišem loptu. Ona će vratiti stotine loptica, ali ja moram da budem spremna. Veoma mi je važno što sam je pobijedila posljednji put", dodala je Stosur.

Evidentno, Samanta "puca" od samopouzdanja, a kako i ne bi kada je eliminisala četvorostruku osvajačicu Rolan Garosa, a potom liderku WTA liste. Njeni navijači su na tribine postavili transparent na kome piše čuvena replika iz "Kazablanke" - "Sviraj to ponovo, Sem".

S druge strane, Jelena se ne razmeće izjavama. Kaže samo da će dati sve od sebe i da se nada da će imati više sreće, nego prethodna dva puta kada je u Parizu igrala polufinale (2007. i 2008.). U dosadašnjem dijelu turnira je igrala dobro, pa zašto da ne "zasvira" tako ponovo i u četvrtak popodne?!

Meč između Jelene Janković i samante Stosur počinje poslije prvog polufinala na terenu Filip Šatrije između Italijanke Frančeske Skijavone i Ruskinje Elene Dementijeve, čiji start je zakazan za 14 časova.

Nakon dva ženska polufinala na programu je finale miks dubla u kome će se za titulu boriti Nenad Zimonjić i Katarina Srebotnik protiv Jaroslave Švedove i Julijana Noula.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC