• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Stosur - Skjavone, kakvo finale!

Samanta Stosur i Frančeska Skjavone prošle godine su se sastale u prvom kolu Rolan Garosa. Ove godine igraće za titulu!

 RG: Stosur - Skjavone, kakvo finale! Izvor: MONDO

Albert Kosta, Huan Karlos Ferero, Gaston Gaudio, Anastasija Miskina, Ana Ivanović.

Pobjednica subotnjeg meča Samanta Stosur - Frančeska Skjavone pridružiće se kvintetu sačinjenom od tenisera i teniserki koji su se u posljednjih osam godina proslavili trijumfom na Rolan Garosu.

Svi oni su na pariskoj šljaci osvojili prve grend slem titule u karijeri, ali su im one bile i posljednje. Samo Ana Ivanović je u godinama u kojima može da se nada još nekom velikom trofeju...

Da li će Stosur ili Skjavone takođe ostati upamćene kao teniserke koje su igrale "samo jedno ljeto"?

Kolika su iznenađenja napravile i jedna i druga, govore podaci da Australija nije imala pobjednicu grend slem turnira otkako je Ivon Gulagong 1980. godine osvojila Vimbldon, a da je Skjavone samo tri nedelje prije svog 30. rođendana postala prva Italijanka u grend slem finalu!

Dvadesetšestogodišnja Stosur je, doduše, prošle godine igrala u polufinalu Rolan Garosa, kada je u tri seta poražena od kasnije šampionke Svetlane Kuznjecove. Tako da njen uspjeh ne predstavlja totalnu senzaciju...

"Nije bilo lako doći do finala, ali osjećaj je još bolji nego 2009. Ako ponovo odigram ovako, imam veliku šansu da podignem trofej", rekla je Stosur, koja je prije Jelene Janković pobijedila Serenu Vilijams i Žistin Enan.

Australijanka u međusobnim susretima sa Skjavone vodi 4:1. Izgubila je prvi meč, još 2005. godine u Haseltu, a pobijedila 2007. u Rimu, odnosno 2009. u Indijan Velsu, Parizu i Osaki.

Sva četiri puta bilo je 2:0 u setovima, dva puta se igralo na šljaci, dva puta na betonu. Ni u jednom od osam setova nije se igrao "taj-brejk", a samo je jedan završen rezultatom 7:5.

"Spremna sam da pobijedim, zašto da ne", izjavila je teniserka iz Milana, koju poslije predaje Jelene Dementijeve na kraju prvog seta vjerovatno ništa više ne može da iznenadi...

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC