• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Titula za Zikija i Katu!

Srbin i Slovenka pobedili na Rolan Garosu u miks dublu. Nestor uzbuđen pred finale muškog dubla, hoće još titula.

 RG: Titula za Zikija i Katu! Izvor: MONDO

Nenad Zimonjić je već osvojio jedan trofej na Rolan Garosu!

U paru sa Slovenkom Katarinom Srebotnik, Zimonjić je pobijedio u konkurenciji mješovitih dublova, savladavši u finalu Kazahstanku Jaroslavu Švedovu i Austrijanca Julijana Noula sa 2:1 u setovima (4:6, 7:6, 11:9).

Zimonjić i Srebotnik su već bili najbolji mješoviti dubl Rolan Garosa, pošto su pobijedili 2006. godine. Finale u Parizu igrali su i 2007. godine, dok su 2005. bili na domak trofeja na Otvorenom prvenstvu SAD.

Titule u mješovitom dublu Zimonjić je dva puta osvajao i na Otvorenom prvenstvu Australije, prvu 2004. godine sa Elenom Bovinom iz Rusije, a drugu 2008. sa Kineskinjom Sun Tijantijan.

Meč je trajao sat i 34 minuta, šesti nosioci Srebotnik i Zimonjić su osvojili četiri poena manje i napravili brejk manje, ali su ipak osvojili trofej.

Prvi set počeo je razmjenom brejkova, da bi nakon toga svaki par osvajao gemove na svoje servise. Švedova i Noul su, ipak, u sedmom gemu uspjeli da naprave drugi brejk u setu i povedu sa 4:3.

Oni su do kraja uspjeli da sačuvaju prednost jednog brejka i povedu u meču.

U drugom setu dublovi su osvajali gemove na svoj servis, sve do četvrtog gema kada su Zimonjić i Srebotnik napravili brejk i poveli sa 3:1. Ali, ubrzo su njihovi protivnici vratili brejk i smanjili zaostatak.

Dublovi su poslije toga po jednom oduzeli servis protivnicima, a poslije gema osvojenog na svoj servis, Švedova i Noul su izjednačili na 4:4. Teniseri su, zatim, sigurno igrali prilikom svojih servisa i set je odlučen u tajbrejku.

Zimonjić i Srebotnik su dobro igrali, poveli sa 5:1 i sačuvali prednost do kraja, iako su njihovi protivnici uspjeli da dođu do 5:6.

U trećem setu, koji se igra do 10 poena, Noul i Švedova su dobro počeli i poveli sa 4:0. Srebotnik i Zimonjić su uspjeli da se približe na poen zaostatka (3:4), a zatim i da izjednače na 6:6.

Srpsko-slovenački dubl je u nastavku u nekoliko navrata morao da nadoknađuje zaostatak, da bi poslije dobrih servisa preokrenuo na 10:9, a zatim i mini-brejkom dođu do konačnih 11:9.

Zimonjić će na Rolan Garosu igrati i u finalu muškog dubla. On će se zajedno sa Kanađaninom Danijelom Nestorom za trofej boriti protiv trećih nosioca Lukaša Dluhija iz Češke i Indijca Leandera Paesa, nekadašnjeg Zimonjićevog dubl partnera.

NESTOR JEDVA ČEKA FINALE DUBLA


Zimonjić i Nestor su u polufinalu ubijedljivo pobijedili četvrte nosioce Veslija Mudija iz Južne Afrike i Belgijanca Dika Normana sa 2:0 (6:0, 6:3). Dluhi i Paes su u polufinalu pobijedili 10. nosioce Julijana Noula iz Austrije i Izraelca Endija Rama sa 6:4, 6:2.

Danijel Nestor, koji ima 37 godina, igraće svoje 14. finale grend slema u karijeri, a pet puta je pobjeđivao - tri puta sa Markom Noulsom i dvaput sa Zimonjićem.

"Uzbuđen sam. Nisam zadovoljan učinkom u grend slem finalima i želio bih to da poboljšam, a ovo je dobra prilika. Što ste stariji sve više cijenite svoje uspjehe", izjavio je Nestor.

Posljednji put Nestor je pobijedio na Rolan Garosu prije tri godine kada je igrao u paru sa Noulsom. Prije dvije godine on i Zimonjić bili su vicešampioni.

"Nenad i ja imamo dosta uspjeha na šljaci. Biće dobar meč protiv Dluhija i Paeša. Igraju dobro i trudiće se da odbrane titulu", rekao je Nestor, koji je ove sezone osvojio četiri titule i inkasirao 439.166 dolara.

Pobjednici dubla podijeliće po 200.000 dolara.

(www.mondo.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC