• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATLETIKA: Ivana skočila na peto mjesto u Oslu

U svom prvom nastupu u Dijamantskoj seriji atletskih mitinga, Ivana Španović osvojila peto mjesto u Oslu, sa najboljim rezultatom sezone 6,65 metara.

 ATLETIKA: Ivana skočila na peto mjesto u Oslu Izvor: MONDO

Ivana je taj rezultat ostvarila odmah u prvoj seriji, a u drugom i trećem pokušaju je prestupila. U četvrtoj seriji skočila je 6,18 metara, a potom je imala skok od 6,43m, da bi u posljednjoj seriji zabilježila 6.45m.

Pobijedila je Ruskinja Olga Kučerenko sa skokom od 6,91m, drugo mjesto zauzela je Portugalka Nomez sa 6,78m, dok je juniorska šampionka Evrope Darija Klišina skočila 6,77m.

"Očekivala sam bolje, ali zadovoljna sam, skočila sam najbolji rezultat sezone. Sve ovo je za mene novo, sjajna atmosfera, ogromna podrška publike. Bilo je zanimljivo i vrlo napeto do samog kraja. Znam da mogu još bolje i žao mi je što nisam skočila dalje", rekla je 20-godišnja srpska atletičarka poslije takmičenja.

Ona je rekla da je ipak sve podređeno Evropskom prvenstvu u Barseloni.

"Glavna stanica do Barselone je Evropsko ekipno prvenstvo II Liga koje se održava 19-20. juna pred domaćom publikom na stadionu Crvene Zvezde - stadionu za koji me vezuju zlatne uspomene sa 25. Ljetnje Univerzijade. Nadam se da ću zajedno sa cijelom reprezentacijom i ove godine slaviti na 'Marakani', samo ovog puta pobjedu Srbije i ulazak u i Ligu Evrope", kaže Ivana.

Njen trener Goran Obradović zadovoljan je učinkom.

"Ovo je veliki uspjeh za srpsku atletiku, sama činjenica da uopšte imamo predstavnika na mitinzima Dijamantske lige je ogroman napredak u srpskoj atletici, a Ivana je u Oslu odlično skakala. U drugoj i trećoj seriji imala je skokove preko 6,70m, ali, nažalost, sa vrlo malim prestupom. Publika je bila sve vrijeme uz nju i mnogo joj je značila, idemo dalje", rekao je Obradović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC