• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Kolubara odustaje od LŠ

Šampion Srbije nije zainteresovan da igra najjače klupsko takmičenje u Evropi. Kolubara za sada bliža odluci da igra Kup kupova.

 RUKOMET: Kolubara odustaje od LŠ Izvor: MONDO

Koliko je stanje u srpskom rukometu, najblaže rečeno loše, najbolje svjedoči najnovija informacija - Kolubara ne želi u Ligu šampiona!

Posle svega što se dešavalo protekle sezone, odustajanja od takmičenja, svađa između klubova, prekida utakmica... šampion iz Lazarevca nije zainteresovan da se takmiči sa najjačim klubovima Evrope.

Predsjednik Kolubare, Vladan Jovičević, izjavio je da je njegov klub više zainteresovan da igra Kup kupova. Na pitanje da li se tim iz Lazarevca sprema za elitno takmičenje uslijedio je neočekivan odgovor.

"Što me pitate baš za Ligu šampiona? Što ne pitate da li se spremamo za Kup kupova?

Jovičević nije želio da potvrdi da je to definitivna odluka Lazarevčana.

"Bliži smo odluci da igramo Kup kupova. Liga šampiona je skupo takmičenje i pitanje je da li mi možemo to da ispratimo", rekao je za "Sport" predsjednik Kolubare i uporedio srpskog šampiona sa prvakom Hrvatske čiji je godišnji budžet pet miliona evra.

Međutim, odustajanje od Lige šampiona ne znači da osvajač "duple krune" u narednu sezonu ulazi bez ambicija. I pored toga što će budžet kluba biti znatno manji, prvi čovjek Kolubare istakao je da su ciljevi isti - titula, Kup i dogurati što dalje u Evropi.

Jovičević je na na kraju dodao da njihovo ne igranje u Ligi šampiona ne mora da znači da će Srbija ostati bez predstavnika u ovom takmičenju.

"Što Srbija ne bi imala predstavnika u Ligi šampiona. Može da se prijavi ko hoće."

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković kaže da se nacionalna kuća rukometa susreće sa nesvakidašnjim problemom i da čelni ljudi još uvijek ne znaju šta da čine.

"Za ovakav slučaj još nisam čuo! Nije se dešavalo da neko odustane od Lige šampiona. Moram da se čujem sa ljudima iz EHF. Može da se desi da izgubimo jedno mjesto u Evropi", rekao je Đurković.

Međutim, Kolubara nije jedini klub. Vicešampion države Ženski rukometni klub Kikinda takođe ne želi u Evropu iz finansisjkih razloga.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC