• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skjavone osvojila Rolan Garos!

Italijanska teniserka Frančeska Skjavone pobijedila je Samantu Stosur u finalu Otvorenog prvenstva Francuske - 6:4, 7:6 (7:2).

 Skjavone osvojila Rolan Garos! Izvor: MONDO

Rolan Garos u 21. vijeku je definitivno pravo mjesto za iznenađenja!

Poslije Alberta Koste, Huana Karlosa Ferera, Gastona Gaudija, Anastasije Miskine i Ane Ivanović, Frančeska Skjavone postala je šesta u krugu tenisera i teniserki koji su u Parizu osvojili prvi grend slem trofej u karijeri.

Učinila je to kada niko nije ni razmišljao o njoj kao o potencijalnom pobjedniku.

Skjavone će 23. juna proslaviti 30. rođendan, u karijeri je prethodno osvojila samo tri turnira, a najveći uspjeh na Rolan Garosu - do danas - ostvarila je još 2001, kada je u četvrtfinalu poražena od Martine Hingis!

Ni na ostalim grend slem turnirima nije briljirala, odigrala je po jedno četvrtfinale na US openu (2003) i na Vimbldonu (2009).

Da senzacija bude potpuna, u finalu je pobijedila i potpuno nadigrala Samantu Stosur, koja je u prethodna tri kola "izbacila" sadašnju i dvije nekada najbolje teniserke svijeta - Serenu Vilijams, Žistin Enan i Jelenu Janković.



Skjavone je u potpunosti neutralisala snagu, to jest, razorne udarce, pogotovo iz forhenda, koji je trebalo da budu glavni aduti Australijanke.

Odlično je servirala, pogađala uglove terena, besprijekorno rješavala situacije na mreži... Rezultatsku ravnotežu razbila je u devetom gemu prvog seta, da bi u sljedećem, na svoj servis, iskoristila drugu set loptu.

Stosur je zatim povela sa 4:1 i činilo se da će iznuditi treći set, međutim, Italijanka je izjednačila na 4:4 i otvorila put "taj-brejku".

Poslije poklon poena Stosur za vođstvo od 3:2, Skjavone je zaigrala kao u transu i sa četiri poena zaredom stavila tačku na njen meč života...

Na ovom turniru izgubila je samo jedan set, i to od Ruskinje Kulikove u prvom kolu. Onda je sa po 2:0 pobijedila Australijanku Ferguson, Kineskinju Na Li, Ruskinju Kirilenko i Dankinju Voznijački.

U polufinalu joj je Jelena Dementijeva predala meč poslije izgubljenog prvog seta.

(MONDO, foto: FoNet/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC