• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MOTO GP: Rosi na štakama šest nedelja

Italijan Valentino Rosi će poslije operacije zbog loma potkoljenice izaći iz bolnice za deset dana, a uz pomoć štaka će hodati šest nedelja.

 MOTO GP: Rosi na štakama šest nedelja  Izvor: MONDO

Iako je višestruki svjetski prvak u MotoGP klasi Valentino Rosi nije mnogo zahtjevan, u bolničkoj sobi je jedino tražio televizor. A u njoj će ostati još deset dana nakon što je u subotu oprerisan.

Vozač Jamahe poslije teške povrede može da se oprosti od ovogodišnje titule, ali uprkos tome nije klonuo duhom. Takođe, prema riječima ljekara Roberta Bucija, Italijan je smješten u običnu sobu i jedino što je tražio su mir, tišina, privatnost i televizor. Da bi gledao nedeljnu trku!

"Doktor" je na drugom slobodnom treningu za Veliku nagradu Italije pao i slomio potkoljeničnu kost desne noge. Operisan je nekoliko sati kasnije u Centru za traumatologiju i ortopediju u Firenci, a uprkos tome što je prelom otvoren, živci i krvne žile srećom nisu stradali.

"Operacija je dala dobre rezultate. Ranu smo ostavili otvorenom, što je uobičajen postupak u ovakvim slučajevima. Sljedećih dana ćemo obaviti još jedan manji zahvat kako bismo zašili ranu. Valentino će uz pomoć štaka bolnicu napustiti za sedam do deset dana", izjavio je dr Roberto koji je obavio operaciju.

"Teško je reći koliko bi mogao da potraje Rosijev post operativni oporavak. Ali mislim da će na štakama biti oko šest nedelja", dodao je Buci.

Sedmerostruki svjetski prvak u elitnoj klasi u nedelju prvi put u karijeri nije mogao da nastupa pred domaćim navijačima u Muđelju, a prekinuta je i njegova serija od 230 uzastopnih nastupa, otkad je debitovao 1996. godine u klasi do 125 ccm.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC