• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: "Kralj" opet na tronu

Rafael Nadal pobijedio Robina Soderlinga sa 3:0 i peti put u karijeri osvojio Rolan Garos. Španac opet broj jedan na ATP listi.

 RG: "Kralj" opet na tronu Izvor: MONDO

Istorija se nije ponovila. Rafael Nadal ponovo je "kralj" pariske šljake.

Španac je u velikom finalu pobijedio Robina Soderlinga sa 3:0 (6:4, 6:2, 6:4) i tako se okitio petom titulom na Rolan Garosu, ukupno sedmom grend slem.

Meč je trajao 138 minuta.

Bila je to slatka osveta Šveđaninu za prošlogodišnji poraz, inače jedini koji je Rafa u svojoj karijeri doživio na Otvorenom prvenstvu Francuske. Njegov dosadašnji skor је 39-1.

Rafina dominacija u Parizu počela je 2005. i nastavila se sve do 2008. godine. Na prethodnom turniru morao je da preda presto svom velikom rivalu Švajcarcu Rodžeru Federeru, zbog već pomenutog poraza u četvrtom kolu od Soderlinga, koji drugu godinu zaredom gubi u finalu.

Soderling nije imao čemu da se nada protiv raspoloženog Nadala. Najbolji španski teniser, i od ponedjeljka svjetski, svoje šesto učešće na Otvorenom prvenstvu Francuske završio je u velikom stilu. Pobjedom bez izgubljenog seta.

Šveđanin, koji je bio postavljen za petog nosioca, nije imao odgovor na fantastičnu igru i ubojit forhend svog 24-godišnjeg protivnika. Čak i u trenucima kada je izgledalo da će Soderling osvojiti poen, Nadal je dobro poznatom brzinom uspevao da spasi "nemoguće" i da oduševi publiku na prepunom "Filip Šatrije" stadionu.

Španac je iskoristio četiri od 12 brejk prilika, dok Soderling nije uspio nijednu od osam.

Šveđanin je bio uspješniji u direktnim poenima (40/35), ali je zato nedopustivo mnogo više griješio, što najbolje potvrđuje broj neiznuđenih grešaka - čak 45, naspram samo 16 Nadalovih.

Po završetku meča Nadal je plakao, a Soderling se smijao.

"Čestitam Nadalu, stvarno je impresivno sve što je uradio ovdje. Ako nastaviš ovako moći ćeš još mnogo da osvojiš", rekao je Robin Soderling, koji drugu godinu zaredom igra finale u Parizu, pa je s razlogom saopštio da "obožava ovaj turnir i sve koji su došli da ga bodre".

Rafael Nadal se publici obratio na francuskom, španskom i engleskom jeziku, a posebno se zahvalio kraljici Sofiji od Španije, koja je bila u loži stadiona "Filip Šatrije".

"Izvini, ali ja sam sada odigrao svoj najbolji meč protiv tebe ikada", rekao je Španac Šveđaninu, a zatim progutao "knedlu" prisjetivši se da je iza njega teška godina.

Poslije Rolan Garosa Nadal je ponovo broj jedan na ATP listi, Federer je na drugom mjestu dok Novak Đoković ostaje na poziciji broj tri.

Najviše radosti na Rolan Garosu Srbiji je donio Nenad Zimonjić šampion u dublu i miksu. Jelena Janković zaustavljena je u polufinalu, a Đoković jednu rundu prije.

(MONDO - foto: Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC