• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HALE: Nijemac ponovo koban za Viktora

U meču sa Pečnerom, Troicki je propustio priliku da stigne i do polufinala, jer bi ga u četvrtfinalu čekao pobjednik meča Mefert - Lacko.

 HALE: Nijemac ponovo koban za Viktora Izvor: MONDO

Njemački teniser ponovo je bio koban po Viktora Troickog u Haleu.

Na prvom nastupu u tom njemačkom gradu, 2009. godine, Dejvis kup reprezentativca Srbije zaustavio je Nikolas Kifer još u prvom kolu, dok je ove sezone Filip Pečner bio bolji, ali u drugom kolu - 2:0 (7:6, 6:3).

Duel za četvrtfinale ATP turnira Serije 500, na travnatoj podlozi, trajao je sat i 40 minuta, a Troicki je šansu propustio u taj-brejku prvog seta, koji je 26-godišnji Pečner dobio sa 7:5.

Do taj-brejka, nijeda teniser nije napravio brejk, Troicki je imao dvije, a Pečner tri prilike za to.

Prvi susret dva desnoruka tenisera riješen je u drugom setu, tokom kojeg je Troicki imao pet brejk lopti, a iskoristio samo jednu. Na drugoj strani, Pečner je tri brejk lopte pretvorio u dva brejka i 6:3, za četvrtfinale protiv pobjednika duela Dominik Mefert - Lukaš Lacko.

Mefert je do drugog kola, odnosno osmine finala, došao kao srećni gubitnik iz kvalifikacija, poslije povreda Radeka Stepaneka i Mihaela Berera, dok je Lacko prije svega igrač dubla, tako da se može reći da je Troicki u meču sa Pečnerom propustio lijepu priliku da iskoristi "otvoreni" žrijeb i zaigra u polufinalu.

Troicki (24 godine) je u Hale otputovao kao 39. teniser svijeta, dvije pozicije bolje plasiran od Pečnera.

Plasmanom u drugo kolo 750.000 evra vrednog turnira, koji predstavlja uvod u najvažniji turnir na travnatoj podlozi - Vimbldon, Troicki je zaradio 20 ATP bodova i 10.800 evra.

Ipak, poraz od Pečnera nije bio i Viktorov oproštaj od Halea za ovu sezonu, jer će u srijedu još jednom na teren i to u dublu, sa Švajcarcem Markom Kjudinelijem. Njih dvojica igraće protiv još jednog Srbina Dušana Vemića i Nijemca Leosa Fridla.

Turnir u Haleu održava se od 1991. godine, a centralni stadion "Gari Veber" može da bude pokriven za svega 88 sekundi. Toliko je potrebno da se otvoreni teniski stadion za 12.300 gledalaca pretvori u dvoranu.

Prošle sezone finale su igrali Novak Đoković i Tomi Has, a Nijemac je osvojio titulu poslije tri seta - 6:3, 6:7, 6:1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC