• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trkački spektakl - "Belgrade 24hours race"

Prvi put glavni grad Srbije će biti domaćin "lude" automobilske trke "Belgrade 24 hours race", doduše u skraćenom izdanju u trajanju od četiri sata.

 Trkački spektakl - "Belgrade 24hours race" Izvor: MONDO

Sportsko-zabavna manifestacija biće održana 25, 26. i 27. juna kada će se ljubiteljima brze vožnje predstaviti skupocjeni automobili, među kojima Audi R8, BMW M3, Porše 911, Apolo gampert (koji košta više od pola miliona evra!), Ferari...

Najavljeno je učešće više od 10 inostranih timova, uključujući posade iz Kine, Austrije, Nemačke, Švajcarske, a očekuje se i dolazak ekipa iz Rusije i Ukrajine.

" Belgrade 24 hours race" biće održana u subotu 26. juna (početak oko 12 časova), a voziće se u Bulevaru Nikole Tesle i Ulici Trešnjin cvet (preciznije, oko Ušća).

Manifestacija počinje u petak u jutarnjim časovima, što znači da će svi koji žive u tom dijelu Beograda morati da potraže alternativni način za prelazak rijeke, s obzirom da će cijeli vikend taj dio biti zatvoren za saobraćaj.

"U dogovoru sa Svjetskom automobilskom federacijom (FIA), koja nas je podržala, dogovorili smo se da ova prva trka u Beogradu ipak ne traje svih 24 sata, već samo četiri. Smatramo da će to biti dovoljno da se pokaže ljepota ovog sporta i da se Beograd još jednom promoviše kao atraktivna turistička destinacija", rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Auto i karting saveza Srbije Miki Đelmaš.


S obzirom na težinu trke u svakom automobilu biće po dva vozača (iznijet je podatak da je samo u jednom krugu neophodno čak 35 puta promijeniti brzinu!).

Vodilo se računa o maksimalnoj bezbjednosti vozača i gledalaca, pa će tako biti postavljeno oko četiri kolometra čelične ograde za publiku, kao i više od tri kilometara bankina.

Dužina staze: 4.670m
Smijer: suprotno kazaljkama na satu
Trka: 84 vozila
Najduži pravac: 680m
Mjesta za posjetioce: 80.000 ljudi

Ulaznice se prodaju od 9. juna (prodajna mjesta: PC Ušće (glavni ulaz, info pult), biletarnica Beogradske arene, Dom Omladine, Prokart, knjižare Delfi, ekspoziture Privredne Banke Beograd, galerija Arkade (TC Merkator, Zemun, Mali Rodić, Bul. K. Aleksandra), a cijena je 300 dinara.

Za ljubitelje ovih automobila biće organizovana izložba ispred Grand Kazina (Grand Casino) u petak 26. juna (početak oko 15 časova).

U okviru ove automobilske mafinestacije biće vožena i treća trka u šampionatu Srbije i Republike Srpske (prethodne dvije održane u Banjaluci) u svim kategorijama, od kojih će sigurno najzanimljivija biti klasa "Super turizmo" u kojoj će učestvovati mnogi asovi auto sporta Srbije, kao i klasa "jugića".

PROGRAM MANIFESTACIJE:

petak, 25. jun:

15 časova - Izložba automobila ispred Grand Kazina

17 časova - Race taxi - vožnja za posjetioce u trkačkom autu od 500 ks

subota, 26. jun:

11 časova - Prvenstvo Srbije i RS

Oko 12 časova - Početak trke "Belgrade 24hours race"

nedelja, 29. jun:

19 časova - proglašenje pobjednika.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC