• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATLETIKA: U boj za Prvu ligu!

Beograd će tokom predstojećeg biti domaćin ekipnog Prvenstva Evrope - Druga liga, a cilj srpske reprezentacije je plasman u viši rang.

 ATLETIKA: U boj za Prvu ligu! Izvor: MONDO

Na takmičenju će se boriti oko 500 atletičara iz osam zemalja - Srbija, Hrvatska, Švajcarska, Austrija, Letonija, Slovačka Izrael i Moldavija.

Za boje reprezentacije na ovom takmičenju istovremeno se bore i muškarci i žene. Najveći aduti Srbije su Olivera Jevtić (3.000 i 5.000 metara), Ivana Španović (skok u dalj), Marina Munćan (trčaće i na 800 i na 1.500 metara), Asmir Kolašinac (bacanje kugle), Dragana Tomašević (bacanje kugle), Goran Nava (800 metara i 1.500 metara), Tatjana Jelača (bacanje koplja),...

Pobjednici donose timu osam poena, a svaki naredni jedan manje.

Na konferenciji za novinare Marina Munćan je rekla da očekuje taktičku trku na 1.500 metara sa jakim finišom, kao i da se nada da će osvojiti što više poena za Srbiju.

Asmir Kolašinac uvjeren je da Srbija može do Prve lige ako svi budu na nivou ovogodišnjih rezultata.

"Ja sam bio povrijeđen, ali to je prošlost. U dobroj sam formi i naravno da ću baciti kuglu više od 20 metara", optimista je Kolašinac.

Olivera Jevtić i dalje ima problema sa povredom grudnog koša, ali se od nje očekuju bodovi i na tri kilometra i na 5.000 metara, gdje je sa prošlogodišnjih 15:28 bez premca u ovoj konkurenciji.

Marina Munćan je u ovoj godini najuspješnija na 1.500 metara (4:11,16), a Ivana Španović je nedavno u Oslu osvojila peto mjesto u Dijamantskoj ligi. Najveća rivalka Ivani biće Slovakinja Veldakova čiji je najbolji rezultat u ovoj godini 6,69 metara, četiri centimetara više od naše uzdanice.

Na žalost, Biljana Topić neće učestvovati u troskoku, tako da su nam tu "sigurni" bodovi otpali.

Najveća zvijezda ovog takmičenja svakako će biti jedna od najboljih svjetskih skakačica u vis, Hrvatica Blanka Vlašić.

Predsjednik Organizacionog komiteta takmičenja i direktor Mobilne telefonije Srbije Vladimir Lučić pozvao je Beograđane da u što većem broju dođu na stadion Crvene zvezde i podrže srpske atletičare u pohodu u Prvu evropsku ligu.

"Mi smo već spremni i siguran sam da ćemo osvjetlati obraz naše zemlje, kao što je to bio slučaj sa Univerzijadom. Beograđani, dođite i podržite našu reprezentaciju", poručio je Lučić.

Predsjednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović izrazio je nadu da će ovo takmičenje pomoći da država krene u izgradnju atletske dvorane kako bi Srbija bila domaćin vropskog prvenstva u zatvorenom 2015. godine.

Srpski predstavnici biće i: muškarci - Miloš Savić (100 i 200 metara), Mihail Dudaš (400 metara i skok u dalj), Mirko Petrović (3.000 metara), Darko Živanović (3.000 stipl), Miroslav Novaković (110m prepone), Emir Bekrić (400m prepone), Jovan Vukičević (skok u vis), Igor Šarčević (skok s motkom), Branko Đuričić (troskok), Miloš Marković (bacanje kladiva), Laslo Eperješi (bacanje kladiva), Miodrag Đukić (bacanje koplja).

U ženskoj konkurenciji Srbiju će, osim gore navedenih, predstavljati i: Tanja Mitić (100 i 200 metara), Katarina Ilić (400m), Ana Subotić (3.000 stipl), Jelena Jotanović (400 prepone), Mila Andrić (400 prepone), Ivana Vukomanović (skok u vis), Jelena Radinović-Vasić (skok s motkom), Bojana Vuković (troskok), Marina Vojinović (bacanje kugle), Sara Savatović (bacanje kladiva).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC