• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janko još čeka na ATP titulu

Janko Tipsarević u drugom ATP finalu nije uspio da se domogne prve titule u karijeri.

 Janko još čeka na ATP titulu Izvor: MONDO

Ukrajinac Sergij Stahovski bio je za klasu bolji rival u nedjelju, u borbi za pehar na UNICEF Openu, u Hertogenbošu. Meč je trajao svega 55 minuta: Stahovski - (7) Tipsarević 2:0 (6:3, 6:0).

Na malo toga uspio je Janko da utiče u kišnom holandskom finalu, jer je 71. teniser svijeta igrao meč života. Pogađao je sve, servirao kao igrač iz grupe Top 10, a sve to činilo je našeg Dejvis kup reprezentativca veoma nervoznim.

Prvi put, Janko je bacio reket o travu već u četvrtom gemu na meču, kada je Stahovski pri vođstvu od 2:1 došao do dve brejk lopte. Drugu je iskoristio i kasnije poveo sa 4:1, 5:2 i 6:3 za vođstvo u setovima.

Kada je Ukrajinac, rođen 1986. godine, oduzeo servis dve godine starijem Beograđaninu u prvom gemu drugog seta, a isto ponovio i u narednom Tipsarevićevom servis-gemu (3:0), bilo je jasno da naš as neće uspjeti da se vrati u prvo ATP finale, poslije Moskve 2009. godine, kada ga je u tri seta pobijedio Mihail Južnji.

Stahovski je rutinski stigao do treće ATP titule u karijeri (Zagreb 2008, Sankt Peterburg 2009), ujedno i druge pobjede nad Tipsarevićem na ATP nivou. Prvu, Kijevljanin ostvario je na pohodu ka tituli u Zagrebu prije dve godine (3:6, 6:4, 6:2).

Ipak, Janko ima mnogo razloga da bude zadovoljan. U nedjelji uoči starta Vimbldona nanizao je pobjede na travnatoj podlozi protiv Žeremija Šardija, Arnoa Klemona, Pitera Lučaka i tada još aktuelnog šampiona Hertogenboša, Benjamina Bekera.

Podsjetimo, Tipsarević je u Den Boš stigao sa šest uzastopnih pobjeda na ATP turu, tako da mu je ovaj turnir, osnovan 1990. godine, znatno podigao samopouzdanje pred Vimbldon.

Uprkos ubjedljivom porazu, Tipsarević je zadržao pozitivan duh i prilikom dodjele pehara, po teškom pljusku, rekao navijačima da će "morati da pomjeri zakazano vjenčanje, ukoliko bude igrao finale Vimbldona". Na to pitanje naveo ga je voditelj programa na stadionu u Den Bošu.

Janko je čestitao Sergiju na "vrhunskoj igri" i poručio da se nada da će mu pobjede iz Holandije značiti na londonskoj travi.

Tipsarević na Vimbldon putuje sa čekom od 37.900 evra i 150 ATP bodova, sa kojima bi mogao da se vrati među 40 najboljih na svijetu. Do ponedjeljka, biće 51. na ATP listi.

Stahovski je zaradio 72.500 evra i 250 ATP bodova.

(N. J. - MONDO, foto: FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC