• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blanka: Napašću Stefkin rekord na "Marakani"

Višestruka svjetska šampionka u skoku u vis, hrvatska atletičarka Blanka Vlašić, pojavila se u subotu pred beogradskim novinarima.

 Blanka: Napašću Stefkin rekord na "Marakani" Izvor: MONDO

U srpskoj prijestonici boravi zbog Evropskog ekipnog prvenstva u atletici Druge lige. Nada se da će atmosfera na stadionu Crvene zvezde biti dobra i da će biti navijača, pa i onih koji možda nisu zakleti zaljubljenici u "kraljicu sportova".

Vlašić je na konferenciji za novinare u beogradskom hotelu Kontinetal rekla da se nada da će u nedjelju skočiti preko dva metra.

U subotu i nedjelju će se u Beogradu takmičiti 500 atletičara iz osam evropskih zemalja.

Šarmantna Blanka rekla je da je u slučaju dobrog vremena sve moguće, pa i da napadne svjetski rekord od 2,09 metara koji je 1987. godine postigla Bugarka Stefka Konstadinova.

"Voljela bih da bude lijep dan i onda je stvarno moguće sve, ali, dobro, prilagodićemo se uslovima. Meni je bitno da bude dobra atmosfera i da dođe publika", rekla je Vlašić.

Šestostruka svjetska šampionka u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji i olimpijska vicešampionka je rekla da se prvenstveno bori protiv visine, a ne da nadmaši protivnice.

"Nisu mi uopšteno protivnice inspiracija. Sama sam sebi osnovna inspiracija. Da vidim koliko zapravo visoko mogu ići i da li to što svi govore da je taj svjetski rekord 2,09 nepokoriv, da li je to stvarno tako. Da li su granice na 2,10 ili možda na 2,15. Više sam u tom smislu sama sebi najveći podsticaj, a sve one su samo dodatna motivacija", rekla je Blanka Vlašić.

Ona je dodala i da zahvaljujući rivalkama napreduje jer, kako je rekla, "lako se čovek uljulja kada stalno pobeđuje". "Međutim samo te pravi šamar može naterati da se probudiš i da se odlučiš na taj korak napred koji nije lak", rekla je Vlašić.

"Užasno mi je puno značilo što sam prošle godine skočila centimetar više od svog ličnog (rekorda), znači tih 2,08 naspram onih 2,07 mi je ko kuća", rekla je ona.

Vlašić je objasnila da iznad dva metra svaki centimetar izgleda mnogo više nego na manjim visinama i da se u svakom dodatnom centimetru puno toga dogodi - "puno truda, puno znoja, suza, smijeha i svega".

"I zapravo ljudi kada spominju taj jedan centimetar, oni meni to govore kao šta je to, to je ništa. Kao da ja sada moram preskočiti samo taj jedan centimetar, a meni se zapravo mora desiti opet odličan dan, opet odlična forma, ja moram skočiti najbolje do sada što sam skočila plus taj jedan centimetar", rekla je Vlašić.

Na pitanje da li bi prije izabrala obaranje svjetskog rekorda ili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, ona se opredijelila za svjetski rekord.

"Pa, mislim ipak svjetski rekod. Svjetskih rekordera je pak puno manje, nego olimpijskih pobjednika", rekla je Vlašić.

(Beta/MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC