• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: "Orlovi" na SP!

Rukometna reprezentacija Srbije plasirala se Svjetsko prvenstvo 2011. godine u Švedskoj.

 RUKOMET: "Orlovi" na SP! Izvor: MONDO

Izabranici selektora Veselina Vukovića su poraženi u drugoj utakmici baraža sa 25:22 (10:11) u Plzenu.

Kako su u prvom meču prije sedam dana u Nišu pobijedili sa 27:23, naredne godine će igrati na smotri najboljih rukometnih selekcija.


Tokom prvih 30. minuta "orlovi" su, ako se izuzme početnih 1:0, konstantno bili u vođstvu. Česi su jurili rezultat i povremeno uspijevali da izjednače.

Prvi put to su učinili u 16. minutu preko Nokara 6:6, ali odmah je uslijedio odgovor Srbije i najveće vodjstvo u prvom dijelu igre 7:10 (22. minut).

Do odlaska na odmor Česi još jednom izjednačuju, 10:10 u 28. minutu, ali se Rnić postarao da "orlovi" na odmor odu sa minimalnom prednošću.


Bolje rangirani Česi su tokom drugog poluvremena imali i četiri gola prednosti, ali Srbi su u tim momentima zaigrali čvršće i nisu dozvolili veću razliku. Obe reprezentacije su igrale u talasima i davale čak po tri gola u nizu.

Najefikasniji u ekipi Srbije bili su Marko Vujin i Momir Rnić sa po Četiri pogotka.

U selekciji Češke najzapažniji bio je Filip Jiha, koji je dao čak 12 golova.


Selektor Srbije Veselin Vuković bio je presrećan poslije plasmana na SP, ocijenjujući da je odbrana bila ključ u revanš meču.

"Bio je ovo težak meč za oba tima sa dva različita poluvremena. Odigrali smo odbranu jako dobro. Iako, smo imali malih padova u igri, ipak smo uspjeli da ostvarimo plasman na Svjetsko prvenstvo. Mnogo sam srećan i čestitao bih momcima na dobroj igri".

Marko Vujin: "Jako teška utakmica. Mislim da smo pretočilio u djelo sve što smo se dogovorili prije meča. Češka je jako dobra ekipa, disciplinovana, koja je to pokazala i na prošlom EP u Austriji. Mislim da je ovo pravi pomak za srpski rukomet. Idemo u Švedsku, a poslije toga dolazi Beograd (EP 2012. godine), gdje se možemo nadati velikom rezultatu".

Žarko Šešum: "Opet poslije Čeha i opet prolaz u posljednjoj sekundi. Drago mi je što smo pobijedili. Bila je jako teška utakmica, mogli su i Česi da prođu. Kada smo ušli u posljednji minut sa jednim golom razlike, domaćin nije imao šnse da stigne. Ovo je veliki uspjeh, s obzirom da smo u Austriji ostvarili slab rezultat. Igrali smo oslabljeni, ali nas je neka energija nosila, a i svi smo vjerovali tokom svih 120 minuta da možemo da prođemo".


Selektor Češke Martin Liptak ocijenio je da je njegova ekipa propustila šansu u prvom meču.

"Čestitam Srbiji plasman na SP. Ipak je presudan bio duel u Nišu. Nismo odigrali kako treba u revanšu i preostaje nam da se okrenemo novim kvalifikacija za Evropski šampionat u Beogradu 2012. godine".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC